У Коростені розбирати завали будинків, зруйнованих внаслідок авіаударів, будуть після проведення тендерів

У Коростені розбирати завали будинків, зруйнованих внаслідок авіаударів, будуть після проведення тендерів

У Коростені розбирати завали будинків, зруйнованих внаслідок авіаударів, будуть після проведення тендерів
. Коростень, 22 квітня 2022 року. Фото: Суспільне Житомир

Проводити роботи з розбирання завалів будинків, пошкоджених та зруйнованих авіаударами російських військ, у Коростені на Житомирщиині будуть лише після проведення процедури тендерних закупівель. Про це Суспільному розповіла заступниця Коростенського міського голови Наталія Чижевська.

За її словами, розбирати завали мають виключно спеціалізовані організації.

"Треба розуміти, що місцеві комунальні підприємства та волонтери не мають права розбирати ці будинки. По факту, зараз прийняте рішення обласною комісією з надзвичайних ситуацій і, відповідно, також нашою такою ж комісією. Ми визначили ті будинки які мають бути знесені, і розбирати їх мають ліцензовані організації. Наразі їх є три. Переможця визначатиме за результатами тендеру обласна адміністрація. Переможець цього тендеру і буде розбирати визначені будинки. Після цього буде складено акт виконаних робіт і буде зафіксовано, що люди втратили житло", – каже Наталія Чижевська і додає, що лише після такої процедури держава матиме можливість компенсувати людям втрачене житло.

У Коростені розбирати завали будинків, зруйнованих внаслідок авіаударів, будуть після оголошення тендерів
Наталія Чижевська. Коростень, травень 2022 року. Фото: Суспільне Житомир

Що відомо

  • Зранку 25 лютого читачі Суспільне.Житомир повідомляли про звуки вибухів у різних частинах Житомирщини. Про звуки вибухів повідомляли з Озерного, Коростеня, Ушомира, Глибочицької громади, селища Грозине.
  • В ніч проти шостого березня Житомирщину знову обстріляли з повітря – стріляли по житлових масивах Коростеня та Овруча.
  • Шостого березня близько дев'ятої години вечора російські війська завдали ударів з повітря по Коростеню та Овручу. Внаслідок авіаудару по Коростеню було пошкоджено військово-історичний об’єкт "Скеля" та повністю знищено 15 будинків.
  • 9 та 10 березня російські війська знову обстріляли Житомирщину з повітря. Обстрілів зазнав Житомир, а також Коростень і Волицька громада.
  • 27 березня ввечері внаслідок ракетно-бомбового удару по військовій частині на Коростенщині травми отримали троє військовослужбовців.
  • 25 квітня міський голова Коростеня Володимир Москаленко повідомив про те, що у місті зафіксували вибух.
  • 23 травня вночі в Коростені під час повітряних тривог пролунали три вибухи.
  • 100 мільйонів гривень з резервного фонду виділив уряд на відновлення інфраструктури громад Житомирщини, які найбільше постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Наслідки авіаудару в Коростені на Житомирщині – власникам пошкоджених будинків обіцяють допомогти з грошима на ремонт.
  • Постраждалим від авіаударів жителям Коростенської громади виплатили 800 тисяч гривень допомоги.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок