Поліцейські на Тернопільщині підрахували: від початку року в області було 550 ДТП

Поліцейські на Тернопільщині підрахували: від початку року в області було 550 ДТП

Поліцейські на Тернопільщині підрахували: від початку року в області було 550 ДТП
.

За три місяці цього року на дорогах Тернопільщини трапилося 550 дорожньо-транспортних пригод. З них 110 аварій – з травмованими. 13 людей загинули та 128 отримали травми.

Найчастіші причини ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху. Про це повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.

Сімдесят дві аварії вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. У таких ДТП загинули двоє людей, 21 – зазнали травм. 50 аварій трапилися за участю пішоходів, 5 з них – зі смертельними наслідками.

За перший квартал 2020 року поліцейські склали понад 570 адмінпротоколів за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Лише у березні поліцейські виявили 208 осіб, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. На них склали адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП ( Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння). За це передбачена відповідальність – позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року - доведеться сплатити суму вдвічі більшу.

За січень-березень цього року співробітники поліції оформили близько двадцяти тисяч адмінматеріалів у сфері безпеки дорожнього руху: недотримання правил проїзду перехресть та обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, перевищення водіями швидкості руху, нехтування правилами дорожнього руху пішоходами.

 

 

На початок