Ситуація на Черкащині контрольована: як минули для області 100 днів війни з Росією

Ситуація на Черкащині контрольована: як минули для області 100 днів війни з Росією

Ситуація на Черкащині контрольована: як минули для області 100 днів війни з Росією
. Суспільне: Черкаси

Ситуація на Черкащині впродовж 100 днів повномасштабної війни з Росією була контрольованою, про це під час брифінгу 3 червня повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець та керівники силових структур області.

3 червня минає 100 днів від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Безпекова ситуація в області завдяки нашій взаємодії з силовими структурами контрольована. Ми вибудували дієву систему захисту. Центри комплектування успішно справляються зі своєю задачею. Понад пів тисячі людей з кількості переселенців мобілізували на Черкащині. Загалом в області зареєстрували 118 тисяч переселенців. Ми створили систему дієвої матеріальної і соціальної підтримки для сімей загиблих військовослужбовців. Наразі системних проблем із постачанням продуктів немає. Забезпечене сполучення між населеними пунктами", — розповів керівник ОВА Ігор Табурець.

Понад пів тисячі людей з кількості переселенців мобілізували на Черкащині

табурець
Суспільне Черкаси

Керівник Нацполіції області Михайло Куратченко зауважив, що на території Черкаської області безпечно:

"Завдяки нашим спільним діям з початку повномасштабного вторгнення ситуація стабільна та контрольована. На території області працюють 17 блокпостів. Протягом 100 днів вторгнення правоохоронці виявили 215 правопорушень на цих блокпостах. Більшість випадків — наркотичні речовини, перевезення зброї без дозвільних документів, підакцизних товарів, керування транспортом напідпитку. Також виявили десять людей, яких підозрювали у диверсійній діяльності, їх передали працівникам Служби безпеки України".

За словами Михайла Куратченка, під час воєнного стану зафіксували 827 фактів керування авто напідпитку, з цього числа 40 автівок вилучили правоохоронці:

"Вилучають тільки ті автівки, які підходять для виконання військових задач, тобто авто всі не вилучають. Також правоохоронці відкрили з початку війни 807 кримінальних проваджень. Збільшилась кількість шахрайств, пов'язані з виїздом за кордон та орендою житла. 57 кримінальних справ відкрили за фактом полону, з них 50 — військові, сім — цивільні".

Понад 35 000 громадян Черкащини — власники зброї, всього в області зареєстрували понад 45 тисяч одиниць зброї.

Понад 35 000 громадян Черкащини — власники зброї, всього в області зареєстрували понад 45 тисяч одиниць зброї, повідомив Михайло Куратченко.

Начальник Управління Служби безпеки України у Черкаській області Юрій Погасій Андрій розповів, що з 24 лютого відкрили 37 кримінальних проваджень за виправдовування дій Російської Федерації:

"Серед пропагандистів Кремля на Черкащині виявили і колишніх військових, експравоохоронця, який публікував в соцмережах відповідну символіку та заклики, п'ять переселенців, які поширювали антиукраїнську пропаганду. Правоохоронці провели близько 300 профілактичних заходів. За державну зраду відкрили п'ять кримінальних проваджень відкрили".

Також, з його слів, правоохоронцям вдалось ідентифікувати 1 300 військових Росії і зупинити дві кібератаки.

Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Андрій Даник зауважив, що від початку повномасштабної війни рятувальники ліквідували 1 700 надзвичайних ситуацій в області:

"Під час надзвичайних подій 20 людей вдалось врятувати, 40 людей загинули. Якщо порівнювати з мирним часом — це приблизно те саме. Рятувальники очистили від вибухонебезпечних предметів 18 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. До нас перебазувалися 120 працівників ДСНС з Донеччини зі своєю технікою".

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок