У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA

У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA

У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA
. Фото: abba/Instagram

У Лондоні 26 травня знову виступив шведський гурт ABBA. Але у вигляді аватарів – саме так виглядає нове шоу ABBA Voyage у лондонському театрі ABBA Arena. Про це повідомляє Billboard.

Востаннє Агнета Фельтскуг, Бʼєрн Ульвеус, Бенні Андерсон та Анні-Фрід Лінгстад виходили на сцену столиці Британії 42 роки назад. А разом на публіці вони не зʼявлялись із 2008 року.

"ABBA так і не відпустила нас, і наважитись возз'єднатися було не складно. Музика – частина нас", — сказала Агнета Фельтскуг на червоній доріжці.

"Я мріяла про це кілька довгих років. Ми дуже любимо нашу музику і любимо співати", — додала Анні-Фрід Лінгстад.

У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA
У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA. Фото: ABBA VOYAGE

У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA
Робота над шоу почалась ще у 2016 році. Фото: BAILLIE WALSH

Програму ABBA Voyage почали готувати ще у 2016 році. Тільки протягом 5 тижнів квартет виконував кожну із 20 пісень концерту. При цьому, вони виступали пред 160 камерами в спеціальних костюмах, щоб можна було зафіксувати усі рухи. А Ульвеусу та Андерсону навіть довелось збрити бороди, щоб датчикам вдалось краще зчитувати усіх рухи.

Автори шоу підкреслюють, що зображення не тривимірні. Замість цього зображення співаків зʼявилось на величезному екрані з розширенням 65 мільйонів пікселів, з підсвіткою та іншими ефектами, що стирають кордони між цифровими елементами та реальністю на сцені.

"Наша головна ціль – зачепити емоції. Якщо ви вийдете після шоу з відчуттям, що стали свідком неймовірного видовища, значить, що ми програли. Якщо ж ви сміялись і плакали, і вам захочеться повернутися – це те, чого ми хотіли", – розповіла продюсерка шоу Свана Гісла.

Крім уже визнаних хітів гурту на концерті прозвучали дві нові пісні, які ABBA записала минулого року – "Don't Shut Me Down" та "I Still Have Faith In You".

Сьогоднішні Агнета, Бʼєрн, Бенні та Анні-Фрід спостерігали за шоу з ложі, однак наприкінці вийшли на сцену вклонитися глядачам. На прем'єрі зібрались світові зірки – Кайлі Міноуг, Софі Елліс-Бекстор, Джарвіс Кокер, Кіра Найтлі та інші. Підтримати музикантів приїхали навіть король Швеції Карл Густав та королева Сильвія.

У Лондоні відбувся премʼєрний показ шоу з аватарами гурту ABBA
На концерт приїхав король Швеції Карл Густав та королева Сильвія. Фото: EPA

ABBA — шведський музичний квартет, утворений в 1972 році в Стокгольмі. Назва гурту є акронімом із перших літер імен учасників (Агнета, Бʼєрн, Бенні та Анні-Фрід). Вважається одним з найуспішніших колективів за всю історію попмузики. ABBA продали понад 380 мільйонів альбомів і синглів по всьому світу. Вони також відомі своєю перемогою на конкурсі Євробачення-1974, де представляли Швецію.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок