До Дніпра прибувають евакуйовані зі Слов'янська, Краматорська, Костянтинівки та Бахмута

До Дніпра прибувають евакуйовані зі Слов'янська, Краматорська, Костянтинівки та Бахмута

Волонтери евакуювали з Донеччини до Дніпра понад 70 людей: більшість – зі Слов'янська, Краматорська, Костянтинівки та Бахмута. Про це Суспільному розповів організатор перевезень Дмитро Ляшко.

За його словами, аби вивозити людей з Донбасу, постійно стежать за ситуацією в «гарячих» точках.

«Звичайно, постійно моніторимо ситуацію, де що і як відбувається. Передусім – безпека. Якщо десь щось відбувається, ми краще перенесемо на годину або на дві. Але намагаємось не ризикувати ні автівками, ні людьми. Водії всі у нас – на волонтерських засадах. Працюють на виснаження», – сказав він.

Евакуюватися з найгарячіших точок допомагають волонтери благодійного фонду "Добра справа". Вивозять людей щодня, з першого тижня повномасштабного наступу Росії.

Волонтер Андрій розказує: дорога в один бік триває до чотирьох з половиною годин.

«Щодо безпеки – нормально. Слава Богу, зараз прямо таких обстрілів немає, як це було з 25-го числа. Зараз більш безпечно. Найбільше складнощів з пальним. Машини їдять багато, а дороги погані», – розказав він.

"Сил моїх вже не було"

Люди, з якими поспілкувалося Суспільне, зізнавалися, що до останнього не хотіли їхати.

Людмила евакуювалася зі Слов'янська.

«Ми тремтіли. І дім дрижав, і скло дрижало. Але сил моїх вже не було – вони Лиман взяли. Це поруч з нами. Сусідки поїхали, дали мені номер телефону і порадили. Я зателефонувала, на сьогодні автобус. Кажуть, що з 1-го червня вже може і не бути автобусів, бо наступ іде», – сказала жінка.

У Дніпра людям допомагають сісти на потяги, аби їхати далі, на захід, або знаходять їм тимчасовий прихисток.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок