Усі троє – хлопчики: у Черкасах чернігівка народила трійню

Усі троє – хлопчики: у Черкасах чернігівка народила трійню

Усі троє – хлопчики: у Черкасах чернігівка народила трійню
. Суспільне: Черкаси

У Черкасах жінка з Чернігівщини народила трійню. Всі троє немовлят – хлопчики вагою понад два кілограми. Діти почуваються добре та перебувають у палаті з мамою, розповіла головна лікарка перинатального центру Наталія Лакуста.

Мама малюків – Оксана Буц розповіла, що дати імена малюкам планує, коли повернеться у Прилуки, де на неї чекає чоловік та старший півторарічний син. Нині малюкам п’ять днів від народження.

"Ці, що в мене на руках, то це ті, які нібито близнята, бо вони були у одній плаценті. Вага в них приблизно однакова – одного 2 200, іншого – 2 300".

Усі троє – хлопчики: у Черкасах чернігівка народила трійню
Суспільне: Черкаси

Третього малюка допомагає доглядати акушерка Валентина Білоус.

"Він – найбільший, цей хлопчик. Два з половиною кілограмчики при народженні".

Діти з’явились на світ шляхом планового кесаревого розтину, розповіла багатодітна мама Оксана Буц. Вона завчасно, на 31 тижні вагітності приїхала до перинатального центру.

"Оскільки я з Чернігова, а Чернігів заблокований і дороги туди заблоковані, Київ теж стояв заблокований в заторах, то вирішили в Черкасах народжувати. Бо був ще варіант – Полтава. Але там теж не дуже спокійно", – розповіла жінка.

Усі троє – хлопчики: у Черкасах чернігівка народила трійню
Суспільне: Черкаси

Головна лікарка перинатального центру Наталія Лакуста розповіла, що в операційній тоді задіяли дев'ятеро медпрацівників:

"Ну, це – трійня! Два були неонатологи, була акушерка, анестезіолог, два лікарі – хірурги, анестезистка, операційна медсестра і санітарка".

За словами багатодітної мами, вдома в Прилуках її з дітьми чекає чоловік та старший син.

"Ми з чоловіком попередньо придумали вже деякі імена, але хочемо, щоб чоловік побачив вже їх наживо, не на фото, не по відео і вже визначимося тоді хто з них хто", – поділилася Оксана.

Втім поки що мама малюків не розрізняє, пояснює – вони дуже схожі один на одного.

"Зараз вони всі троє схожі між собою, а вже потім будуть дорослішати і в кожного риси будуть свої, інакші. Індивідуальні будуть вимальовуватись, але зараз, поки маленькі, – то дуже схожі".

Усі троє – хлопчики: у Черкасах чернігівка народила трійню
Суспільне: Черкаси

Впоратися із трійнею пані Оксані допомагають акушерки та медичні сестри.

"Ми намагаємося мамі допомагати з годуванням, переодягти діток, поки якийсь час посидіти з ними, поки мамі в душ, в туалет потрібно сходити", – розповіла акушерка Валентина Білоус.

Трійні в черкаському перинатальному центрі народжуються не щороку, пояснила головна лікарка Наталія Лакуста. Востаннє це було два роки тому. За час війни в цьому закладі народилося 444 дитини. Третина з них – з інших областей.

"Дуже багато жінок з Харкова, багато жінок з Києва народжують, жінки з Сум були в нас, з Чернігова, Черніговської області. Тобто звідти, де йдуть чи йшли військові дії".

У Черкаському перинатальному центрі побачили світ більше сотні немовлят, мами яких прибули з обстріляних чи окупованих територій Украіни. Більшість із них повернуться додому ,втім у іхніх свідоцтвах місцем народження буде записане місто Черкаси.

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок