У Полтаві виділили три ділянки для житла переселенцям

У Полтаві виділили три ділянки для житла переселенцям

Доповнено
У Полтаві виділили три ділянки для житла переселенцям
. google.com

У Полтаві житло переселенцям зможуть будувати на трьох земельних ділянках. Рішення про це затвердили на позачерговій сесії міської ради, яка відбулася 31 травня.

Рішення про відведення землі під забудову підтримали 37 присутніх депутатів.

Три земельних ділянки на три роки передадуть в оренду обласній адміністрації для забудови. Їхня загальна площа майже 12 гектарів:

  • 2,2 гектара на вулиці Олеся Гончара,
  • 7 гектарів на вулиці Лазурній;
  • 2,27 гектара на вулиці Остапа Вишні.

Також на сесії затвердили детальний план території, яка обмежена вулицями Пушкарівська, Олеся Гончара та Симона Петлюри. На цій площі й планують забудову. Попередній детальний план території втратив чинність, його затверджували 2016-го. Про це під час сесії розповів начальник управління з питань містобудування та архітектури міськради Микола Шевельов.

За його словами, згідно з планом, висота забудови має бути від чотирьох до шести поверхів, налічуватиме майже 2 тисячі квартир.

У Полтаві виділили три ділянки для житла переселенцям
Ділянка, де будуватимуть житло для переселенців. фото: Суспільне Полтава

"За кошти з держбюджету буде збудоване житло. Його спочатку надаватимуть переселенцям. Якщо кошти будуть надані, ми плануємо завершити до кінця цього року. Це 100 тисяч квадратних метрів на дві тисячі осіб. Скільки коштуватиме житло? 24 тисячі один квадратний метр. В ці гроші повинно входити не тільки будівництво, але й ремонт та мінімальна кількість меблів: кухня, санвузли, ліжка", — говорить начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

За словами Дмитра Луніна, нове житло переселенцям надаватимуть тимчасово, доки на їхніх територіях не відновлять будинки. А після цього квартири даватимуть, зокрема, військовим та їхнім родинам.

Що відомо:

  • У Полтаві для проживання переселенців планують збудувати 100 тисяч квадратних метрів житлових площ. Вони розраховані на 2 тисячі людей. Про це під час відеоконференції 26 травня повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Фінансуватимуть будівництво з державного бюджету.
На початок