"ДахаБраха" виступить на головній сцені Glastonbury Festival 2022

"ДахаБраха" виступить на головній сцені Glastonbury Festival 2022

"ДахаБраха" виступить на головній сцені Glastonbury Festival 2022
. Фото: dakhabrakha/Instagram

ДахаБраха долучиться до лайн-апу музичного фестивалю Glastonbury 2022 вперше у своїй історії та серед українських гуртів гратиме на Головній сцені фестивалю — Pyramid Stage. Про це музиканти повідомили на своїй сторінці у Facebook.

В один день із ними гратимуть Кендрік Ламар, а також Lorde.

Раніше, у 2016 році, "ДахаБраха" вже грали на фестивалі, але на West Holts Stage.

На фестивалі виступатиме також й український гурт, учасники Євробачення 2021 Go_A. Вони гратимуть на сцені "John Peel Stage", яку ще називають "Сценою нової музики".

Серед учасників цьогорічного фестивалю також Біллі Айліш, Пол МакКартні, Олівія Родріго, Glass Animals, Yungblud та багато інших. Лайн-ап можна переглянути тут.

ДахаБраха виступить на головній сцені Glastonbury Festival 2022
ДахаБраха виступить на головній сцені Glastonbury Festival 2022. Фото: скріншот сайту фестивалю

Glastonbury Festival — музичний фестиваль, що відбувається з 1970 року недалеко від міста Ґластонбері у Великій Британії. Вважається одним із найпрестижніших фестивалів світу і є одним із найдавніших у Британії.

"ДахаБраха" – український музичний етногурт, у репертуарі якого пісні українською, кримськотатарською, англійською, німецькою та російською мовами. Лауреати Шевченківської премії 2020. До складу входять Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська та Марко Галаневич.

Музичний стиль гурту визначається учасниками як "етнохаос", що підкреслює "хаотичне" поєднання різних етнічних складових. Гурт використовує українські, російські та кримськотатарські народні пісні, що записані учасниками гурту та їхніми викладачами й колегами-фольклористами у фольклорних експедиціях по різних регіонах України.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок