Війська РФ увійшли на околиці Сєвєродонецька, загинули 2 містян, 5 поранено

Війська РФ увійшли на околиці Сєвєродонецька, загинули 2 містян, 5 поранено

Війська РФ увійшли на околиці Сєвєродонецька, загинули 2 містян, 5 поранено
. Луганщина 30 травня, фото: Telegram-канал Сергія Гайдая

Російські військові увійшли на околиці Сєвєродонецька, загинули двоє містян, п’ятьох поранено. Це стосується північно-східних та південно-східних околиць міста. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він додав, що наразі ведуться важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ, а російські військові задіяли все можливе озброєння, застосовують авіацію. Гайдай зазначив, що українські армійці міцно тримають оборону, аби не допустити російську армію вглиб міста. Війська РФ перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості.

"Російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. Більшість із них — жителі одного кварталу у старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл. Важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях Донеччини", — йдеться в повідомленні.

За словами очільника Луганщини, за 29 травня в Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську — 18, у Врубівці — 10 та будинок культури, у Золотому — 3, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці — по 2.

Що відомо

  • У Сєвєродонецьку, що на Луганщині, зруйновано всю критичну інфраструктуру та пошкоджено 90% будинків.
  • 13 будинків у Сєвєродонецьку зруйнувала армія РФ
  • Місто Сєвєродонецьк на Луганщині знаходиться під контролем українських військ. Війська РФ успіху не мають, вони залишаються в готелі "Мир", вглиб міста просунутися не можуть.
  • Сєвєродончани зустрічають річницю міста у підвалах. За минулу добу в області загинули двоє людей, є поранені, також зруйновані близько 60 будинків.
  • У Луганській області російські військові авіаударом знищили будівлю кінотеатру, в якому раніше переховувались цивільні.
  • Керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк повідомив, що українські війська перебувають у "жорсткій оборонній позиції". На околицях міста точаться бої, цитує Стрюка СNN.
  • Попри заяви російських окупаційних військ, вони не зможуть вийти на кордони Луганської області упродовж найближчих днів. Проте, у разі загрози оточення українські військові можуть відійти на інші позиції. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • Російська диверсійна група захопила готель "Мир" на околиці Сєвєродонецька. Про це 27 травня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
  • Українські військові утримують позиції та відбивають атаки російської армії. На деяких напрямках РФ закріплюється чи готується до поновлення наступу.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок