Російські війська не зможуть захопити Луганщину за кілька днів — Гайдай

Російські війська не зможуть захопити Луганщину за кілька днів — Гайдай

Російські війська не зможуть захопити Луганщину за кілька днів — Гайдай
. У 2020 році у День державного прапора ну Луганщині на горі Пристін за 30 км від кордону з РФ розгорнули 20-метровий прапор України. Фото: Новопсковська селищна рада

Попри заяви російських окупаційних військ, вони не зможуть вийти на кордони Луганської області упродовж найближчих днів. Проте, у разі загрози оточення українські військові можуть відійти на інші позиції. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Росіяни не зможуть захопити Луганщину в найближчі дні, як пророкують аналітики, нам вистачить сил та засобів тримати оборону. Проте не виключено, що задля того, аби не потрапити в оточення - доведеться відійти", — заявив Сергій Гайдай.

Додають, що у російських ЗМІ почали публікувати фейкову інформацію, про нібито вже захоплену усю територію Луганської області.

За даними міністерства оборони на Сєвєродонецькому напрямку українські військові відбивають атаки окупантів в напрямках: Щедрищеве – Сєверодонецьк; Осколонівка – Борівське та Нижнє – Тошківка.

Що відомо

  • Протягом 26 травня через обстріли російських окупантів на Луганщині загинули п'ятеро людей, зруйновані понад 50 будинків.
  • 26 травня військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил відбили 12 атак армії РФ.
  • Російські окупанти наступають у Борівському, а на околицях Сєвєродонецька тривають бої, російська армія намагається прорватися в місто. Про це у своєму телеграм каналі 26 травня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • Окупанти активно наступають на Донецькому напрямку, відновили наступ на Слов'янському напрямку, намагаються закріпитись у населеному пункті Лиман.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок