13 будинків у Сєвєродонецьку зруйнувала армія РФ

13 будинків у Сєвєродонецьку зруйнувала армія РФ

13 будинків у Сєвєродонецьку зруйнувала армія РФ
.

88-й день народження міста сєвєродончани, які залишилися у своїх домівках, зустрічають у підвалах. Російська армія за минулу добу зруйнувала щонайменше 13 будинків та вбила місцеву жительку. Захопити обласний центр не вийшло. 

"Дуже багато руйнувань знову. Бої в місті точаться в районі автовокзалу і готелю “Мир”. Але в наших хлопців є певні успіхи в районі Попасної, в районі Лисичанська. Трохи покращили ситуацію в районі автодороги Бахмут-Лисичанськ і на підступах до Лисичанська зі сторони Гурської громади", — розповідає Суспільному начальник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії вів штурмові дії у районі міста Сєвєродонецька, бої тривають. В районі населеного пункту Боброве ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Силами штурмової авіації завдав авіаційних ударів в районі Устинівки.

В Лисичанську російський снаряд влучив у багатоповерхівку, загинула дівчина, ще четверо людей поранені. Авіаударом окупанти знищили кінотеатр “Дружба”. Десятки руйнувань інфраструктури — і у Гірській громаді. 

"Як вони не штурмують ані Золоте, ані Оріхове, ані Тошківку, все знаходиться на лінії, як і раніше було: Тошківка-Оріхове-Золоте. Постійні обстріли. Авіація стабільно працює, — коментує Суспільному керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко.

За його даними, зараз у громаді залишилося до п’яти людей. Неможливо доставляти гуманітарні вантажі. 

"Дійсно важка ситуація, тому що всі зусилля кинуті РФ зараз якраз на те, щоб захопити Луганську область. Є можливість доставляти гуманітарні вантажі - і медикаменти, і гуманітарні набори. З Сєвєродонецьком набагато важча і складніша ситуація. Але будемо все одно намагатись доставляти гуманітарні  набори в Сєвєродонецьк. Єдине що не можемо вже вантажівками", — зазначає начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай

28 травня волонтери евакуювали з Привілля 12-х людей. А захисники українського Донбасу відбили сім атак росіян.

Що відомо

  • На Донеччині під обстрілами евакуювали півсотні людей
  • На Луганщині 28 травня з-під самого фронту вивезли 12 людей з Привілля. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • У Луганській області патрульні поліцейські евакуювали місцевих жителів з Лисичанська.
  • Майже 70 кілометрів велосипедом проїхав волонтер з Сєвєродонецька, щоб евакуюватися
  • Сєвєродончани зустрічають річницю міста у підвалах. За минулу добу в області загинули двоє людей, є поранені, також зруйновані близько 60 будинків.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок