Мала зарплата, велике навантаження: чому зі швидкої звільнилася чернігівка Марія Резниченко

Мала зарплата, велике навантаження: чому зі швидкої звільнилася чернігівка Марія Резниченко

Мала зарплата, велике навантаження: чому зі швидкої звільнилася чернігівка Марія Резниченко
. original

Чернігівка Марія Резниченко звільнилася з обласного центру екстреної медичної допомоги. Серед причин називає надмірне навантаження на роботі, низьку зарплату та недостатнє забезпечення медичних працівників засобами спецзахисту в умовах пандемії. Працювала фельдшеркою виїзної бригади 5 років. Звільнилася наприкінці березня. Детальніше – в сюжеті Аліни Клименко.

«У 2015 році я прийшла на «швидку» і ось у 2020-му, в цьому році звільнилася», каже Марія Резниченко.

Зарплата з усіма надбавками – 4800 гривень та велике навантаження на роботі. Такі причини свого рішення озвучила колишня фельдшерка виїзної бригади Марія Резниченко.

«За добу максимально було 33 виклика, у мене. Це було на дитячій бригаді. Ми не маємо права їсти в салоні машини, наприклад», розповідає дівчина.

Рішення звільнитися дівчина обдумувала півроку. Його прийняття прискорив рівень готовності української медичної галузі до боротьби із коронавірусом, каже Марія.

«У нас є маски, але їх мало, одна маска йде на дві години, 24 години у добі, тобто нам треба 12 штук, їх дають менше. Костюми є для наднебезпечних інфекцій, їх теж мало. У нас один робочий костюм. Прачечної, я так розумію, у нас немає. Я подумала, ну якщо тут ми змінимось хоча б, то я візьму просто відпустку за свій рахунок. Все це закуплять. Уряд задумається про нас за тиждень оцей і пришлють нам це, то, зрозуміло, ок, добре. І не дали нічого, і тому я вирішила: ні, не треба, я все ж ще і дітей, і сім’ю хочу», каже Марія Резниченко.

На початку квітня Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ, який дозволяє втричі збільшувати оклади медпрацівникам, що борються з COVID-19. Утім, це теж не зупинило дівчину:

«Оклад - 2958 гривень. 300% буде від окладу, не від зарплати. Закінчиться пандемія, їх заберуть. Це - надбавка, не підвищення зарплатні».

Після звільнення Марія Резниченко планує місяць відпочинку. Далі хоче продовжувати працювати у медичній сфері, адже з семи років мріяла допомагати іншим.

Суспільне зв’язувалося з керівником обласного центру екстреної медичної допомоги Ігорем Даниленком. Він сказав, що в установі ще чекають офіційних розпоряджень щодо впровадження доплат та переформатування роботи центру в умовах другого етапу реформи медицини. А тому Ігор Даниленко пообіцяв надати коментарі пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З інфекційного відділення корюківської лікарні звільняються медики

На початок