Терапевт, педіатр та невролог: до Тупичева приїхали військові медики

Терапевт, педіатр та невролог: до Тупичева приїхали військові медики

Терапевт, педіатр та невролог: до Тупичева приїхали військові медики
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Психоемоційні розлади, больовий синдром, проблеми зі шлунком та гострий стрес. З такими проблемами приходять до лікарів жителі населених пунктів Чернігівщини, які були під окупацією російських військ. На сьогодні у селян немає можливості доїхати до лікарні та купити медикаменти, тому лікарів і ліки до сіл привозять військові з гуманітарної ініціативи “Збройні сили України - підставляють плече”.

В коридорі Тупичівської сільської амбулаторії чекають на свій прийом жителі села. Тупичів від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні був під окупацією.

Жителі села чекають на прийом
Жителі села чекають на прийом. ФОТО: Суспільне Чернігів

Жителі села кажуть, російські солдати їх не чіпали, та постріли вони чули щодня. Вперше від початку повномасштабної війни Зоя та Наталія прийшла на прийом до лікаря.

"Тиск, серце, ноги. Ой стрес такий. Особливо, як Чернігів бомбили, у нас тут вогонь і все ж було, тут такий грохот був, і ми все ж тут чули. І кожен божий день, зранку починають і все, поки не потемніє", – говорить жителька села Зоя.

Жителька села Зоя
Жителька села Зоя. ФОТО: Суспільне Чернігів

Лікарі приїхали до Тупичева в рамках гуманітарної ініціативи "Збройні сили України - підставляють плече". На прийом до них прийшли понад 20 пацієнтів. У групі медиків: терапевт, педіатр та невролог.

"В основному, це скарги на больовий синдром, у шиї, попереку. Загострювання хронічних захворювань. Гіпертонічні, серцево-судинні. Якщо звертаються більш молодого віку, то це з застудними захворюваннями, які затягнулися ще з березня місяця після переохолодження, або вже з наслідками гострого стресу, безсонням, головними болями", – каже сімейний лікар Ілля Латоха.

Сімейний лікар Ілля Латоха
Сімейний лікар Ілля Латоха. ФОТО: Суспільне Чернігів

Також люди звертаються з психоемоційними розладами.

"Плюс у всіх проблеми зі шлунком, тому що під час окупації не було що їсти, адекватної їжі не отримували", – сказав майор медичної служби Сергій Мандзилевський.

Майор медичної служби Сергій Мандзилевський
Майор медичної служби Сергій Мандзилевський. ФОТО: Суспільне Чернігів

Так, лікарі-терапевти об'їздили понад 30 населених пунктів Чернігівщини, які були під окупацією російськими військами, розповідає координатор гуманітарної ініціативи.

"Люди просять нас надати медичну допомогу. На сьогодні у людей немає можливості дістатися до обласного центру, немає пального, не ходить транспорт, не має коштів на ліки, щоб їх придбати. Тому ми надаємо допомогу, наші військові лікарі працюють", – розповідає координатор гуманітарної ініціативи "Збройні сили України підставляють плече" Позивний "Редактор".

Позивний "Редактор"
Позивний "Редактор". ФОТО: Суспільне Чернігів

Медики везуть із собою ліки. Після обстеження видають людям необхідні препарати.

Більше у відео:

Читайте також:

Три нерозірвані снаряди "Точки-У" та десятки інших калібрів: у Тупичеві розміновують пасовища та городи

На початок