Як переселенцям оформити допомогу по безробіттю у Кропивницькому

Як переселенцям оформити допомогу по безробіттю у Кропивницькому

Як переселенцям оформити допомогу по безробіттю у Кропивницькому
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницький міськрайонний центр зайнятості звертаються люди, які втратили роботу. Тут оформляють соціальну допомогу. Майже тиждень зробити це можна в застосунку "Дія"– розповіла Суспільному заступниця директора Кропивницького міськрайонного центру зайнятості Наталія Заїкина.

Переселенці, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях або втратили роботу через війну, можуть реєструватися для допомоги по безробіттю через мобільний додаток "Дія". Після реєстрації переселенців викликають у центр зайнятості.

За словами Наталії Заїкиної, у додатку "Дія" додалась можливість подачі документів людям, які не є внутрішньо переміщеними, але працювали на територіях, які нині окуповані, або на яких ведуться бойові дії.

Безробітні переселенці, які зареєструвалися в "Дії", можуть отримувати грошову допомогу на електронну картку Е-підтримка. Виплати залежать від того, як довго людина працювала офіційно – у кого стаж понад 10 років, тим призначається виплата 70% від середньоденної заробітної плати.

Якщо людина втратила документи чи звільнилась, написавши заяву в центрі зайнятості, отримуватиме мінімальну допомогу допомогу по безробіттю, яка призначається на 180 днів. Сума допомоги– 1 тисяча гривень.

Що відомо

У Кіровоградській області через центри зайнятості шукають роботу майже 10 500 людей, з них 1500 – переселенці.

Читайте також

  • На Кіровоградщині безробітних переселенців реєструють за спрощеною процедурою
  • У Кропивницькому переселенці можуть стати на облік для отримання тимчасового житла
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок