Зі збільшеними інтервалами та обмеженням на Салтівській лінії: як працюватиме метро Харкова з 24 травня

Зі збільшеними інтервалами та обмеженням на Салтівській лінії: як працюватиме метро Харкова з 24 травня

Оновлено
Зі збільшеними інтервалами та обмеженням на Салтівській лінії: як працюватиме метро Харкова з 24 травня
. Суспільне Харків

Харківське метро відновить роботу 24 травня з інтервалами у пів години.

Метро запрацює 24 травня о 7:00, повідомив міський голова Ігор Терехов.

"Завтра, рівно через три місяці після нападу Росії на Україну, ми запускаємо метро. О сьомій ранку, вперше за останні 89 днів, поїзди харківської підземки почнуть рух", — повідомив Терехов.

Поки не буде зрозуміло, яким буде пасажиропотік, інтервали складатимуть 30 хвилин.

"Поступово, зі збільшенням кількості пасажирів, буде зменшуватися інтервал. При цьому ми будемо змінювати логістику наземного транспорту таким чином, щоб харків'янам було зручно пересуватися усім містом", — зазначив Терехов.

Можливості та обмеження

Перший тиждень проїзд у метрополітені Харкова дозволили не оплачувати — так, за даними міськради, врахували складне фінансове становище харків'ян, зумовлене війною. Електропоїзди курсуватимуть усіма трьома лініями, але на Салтівській лінії поїзди ходитимуть до станції "Академіка Барабашова". Як пояснив Суспільному речник метрополітену Олексій Бітнер, з метою безпеки ділянка підземки від станції "Академіка Павлова" до станції "Героїв Праці" тимчасово не працюватиме.

На станції перебувало близько двох тисяч людей, нині лишаються пів сотні, ще стільки ж приходять на ніч спати, розповіла Суспільному начальниця станції "Героїв Праці" Юлія Федяніна. За її словами, з 24 травня працюватиме один вхід на станцію, інші залишать для тих, хто не виїхав з підземки.

"Ми максимально намагаємося прибрати людей з платформи на закритий вестибюль, щоб люди могли ночувати та жити, кому не надали житло", — сказала Федяніна.

У мерії опублікували кадри російських обстрілів інфраструктури метрополітену

Ще одне обмеження стосується станції метро "Держпром" Олексіївської лінії. Вона працюватиме як пересадочний вузол, пройти на цю станцію з вулиці можна буде тільки зі станції "Університет".

Метро працюватиме до 19:00, в разі повітряної тривоги люди можуть перечекати у підземці максимум до початку комендантської години о 21:00. Залишитися у метро на ніч не дозволять, якщо не станеться надзвичайної ситуації та не буде спеціального дозволу правоохоронців, пояснили у пресслужбі метро.

Що відомо

  • Метрополітен у Харкові почав роботу в режимі укриття у день російського вторгнення, 24 лютого. Всі лінії Харківського метрополітену мають відновити рух 24 травня, сказав Харківський міський голова Ігор Терехов.
  • У квітні й на початку травня міська влада заявляла, що на підготовку метро до запуску потрібно близько двох місяців, а Салтівська лінія запрацює пізніше за всі інші гілки метро. У середині травня міська влада повідомила, що підземку готуватимуть до запуску, всім, хто потребує, нададуть житло у гуртожитках. Частина людей оселилася у санаторії.
На початок