Армія РФ наступає у районах Лисичанська і Сєвєродонецька — Генштаб

Армія РФ наступає у районах Лисичанська і Сєвєродонецька — Генштаб

Армія РФ наступає у районах Лисичанська і Сєвєродонецька — Генштаб
. Фото: Генштаб ЗСУ

Російське військо веде наступальну операцію у районах населених пунктів Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 20 травня.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін в стані та положенні підрозділів збройних сил Республіки Білорусь не відзначається. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку росіяни проводять інженерне обладнання позицій в районі населеного пункту Азаровка Брянської області. Обстріляли з артилерії та мінометів населені пункти Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки на Сумщині та Грем’яч Чернігівської області.

На Харківському напрямку армія РФ намагається утримати зайняті рубежі. Намагається контратакувати, щоб відновити втрачені позиції. Веде посилену повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

Тривали бойові дії в районі населених пунктів Тернова та Веселе. Російські обстріли зафіксовано поблизу Руських Тишків.

На Слов’янському напрямку військові РФ обстрілювали цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгеньке, Велика Комишуваха і Долина.

На Донецькому напрямку російське військо активізувало наступальні та штурмові, щоб покращити тактичне положення. Росіяни крили вогнем із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації позиції українських військових уздовж всієї лінії зіткнення. Щоб зруйнувати фортифікаційні споруди.

На Лиманському напрямку російське військо періодично обстрілює цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Діброва та Закітне.

На Сєвєродонецькому напрямку армія РФ штурмувала в напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, успіху не мала, зазнала втрат і змушена відступити. Веде бойові дії в районі населеного пункту Тошківка.

На Бахмутському напрямку за підтримки артилерії та мінометів окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискрива, одночасно намагалися покращити тактичне положення своїх підрозділів неподалік Володимирівки та Василівки. Російські окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Олександропілля.

На Авдіївському напрямку російські військові за підтримки артилерії штурмували та наступали в районі населеного пункту Веселе. Зазнали втрат і відступили.

На Курахівському напрямку армія РФ масово крила вогнем з артилерії цивільну інфраструктуру, зокрема й із реактивних систем залпового вогню. Вела наступ в районах Новомихайлівки та Олександрівки, успіху не мала.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках з реактивної та ствольної артилерії та мінометів російські військові стріляли по інфраструктурі та мирним домогосподарствам, вели контрбатарейну боротьбу. В районі населеного пункту Новодарівка зазнали втрат та відійшли на раніше зайняті позиції.

На Південнобузькому напрямку окупанти активних бойових дій не проводили. Обстрілювали житлові будинки із мінометів та ствольної артилерії. Продовжували інженерне обладнання позицій та побудову другої лінії оборони.

Зберігається висока ймовірність продовження бойових дій для покращення тактичного положення та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

На Бессарабському напрямку обстановка залишилась без суттєвих змін.

Корабельні угруповання РФ в Чорному та Азовському морях продовжують блокування цивільного судноплавства.

На Донецькому та Луганському напрямках за добу, 19 травня, відбито чотирнадцять атак російського війська. Знищено вісім танків, чотирнадцять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки РФ. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу “Орлан-10”.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 86. Текстовий онлайн

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок