"Російський дім" у Давосі перетвориться на "Дім воєнних злочинів Росії"

"Російський дім" у Давосі перетвориться на "Дім воєнних злочинів Росії"

"Російський дім" у Давосі перетвориться на "Дім воєнних злочинів Росії"
. Фото: Фонд Віктора Пінчука

Фонд Віктора Пінчука та PinchukArtCentre організовують у колишньому "російському домі" (russian house) виставку, перейменувавши його на "Дім воєнних злочинів Росії" (Russia War Crimes House). Про це повідомила пресслужба Фонду.

Виставку організовують у партнерстві з офісом президента України, Міністерством закордонних справ, інтернет-виданням "Українська правда" та Українською асоціацією професійних фотографів.

Мета проєкту Russia War Crimes House – викласти основні факти, назвати імена й дати, показати конкретних осіб і надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії. Виставка, яка офіційно відкриється вранці 23 травня, а працюватиме вона до 29 травня.

"На тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій місяць, важливо висвітлювати, як українці захищають демократію та свободу не лише у фізичній війні, а й на соціальному та політичному фронтах", – наголошується у пресрелізі фонду.

Окрім того, фонд також укотре виступить співорганізатором Українського дому в Давосі, а 25 травня організує традиційну дискусію на Українському сніданку: "Яким буде подальший перебіг війни і як виглядатиме майбутнє України та світу після її завершення?". Фарід Закарія, ведучий програми Fareed Zakaria GPS на каналі CNN, виступить модератором розмови з професором історії Тімоті Снайдером, головною редакторкою журналу The Economist Занні Мінтон Беддос та Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, членами Верховної Ради та іншими учасниками.

"Російський дім" у Давосі стане Russia War Crimes House
Український Дім у Давосі. Фото: epravda.com.ua

Уперше за багато років ВЕФ цього року відбудеться без російської участі. Очікується онлайн виступ президента України Володимира Зеленського на форумі.

Фонд Віктора Пінчука – незалежна приватна міжнародна благодійна організація, що базується в Україні, створена у 2006 році з метою надання можливості новим поколінням змінити країну та світ. Для її реалізації фонд розробляє проєкти та розвиває партнерства і в Україні, і за її межами. З 2006 року у трансформацію України фонд інвестував понад $153 млн.

Всесвітній економічний форум – міжнародна неурядова організація, яка базується в Женеві, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародної співпраці. Місією організації є "прагнення до поліпшення стану світу шляхом залучення бізнесу, політичних, академічних та інших лідерів суспільства у формуванні глобальних, регіональних, галузевих порядків денних". Щорічна зустріч під егідою Форуму проводиться в Давосі.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок