Головний рабин Києва та України вирішив отримати українське громадянство

Головний рабин Києва та України вирішив отримати українське громадянство

Головний рабин Києва та України вирішив отримати українське громадянство
. Головний рабин України Моше Реувен Асман. Фото: Уніан

Президент Об'єднання юдейських релігійних організацій України рабин Яків Дов Блайх вже наступного тижня планує розпочати процедуру отримання українського громадянства.

Про це Дов Блайх повідомив в інтерв'ю Радіо НВ.

"Я про це думав ще раніше, але зараз, мені здається, те, що відбувається в Україні дало той поштовх, який потрібен був для того, щоб вирішити це питання, щоб це не були просто плани", — сказав він.

За словами Дов Блайха, цей крок буде символізувати той факт, що в України є майбутнє, і що Україна — це демократична держава, в якій "навіть американець може прожити та почуватися добре".

"Я виріс у США живу і працюю в Україні вже 32 роки, але все одно я американець. Але я ще й патріот України, дуже закоханий у неї стільки років, скільки я тут працюю і живу. Мені здається, що громадянство – це той крок, який треба зробити", — додав головний рабин Києва та України.

Яків Дов Блайх переїхав в Україну зі Сполучених Штатів у 1989 році, у 1990 році — був призначений на посаду головного рабина Києва та України. З 2017 року Дов Блайх також є членом Наглядової ради Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". До цього рабин у 2016 році висловлював підтримку кримським татарам, а згодом виступав проти затримання та ув'язнення у Росії українського режисера Олега Сенцова.

Що відомо

  • Раніше головний рабин синагоги Бродського у Києві та керівник Всеукраїнського конгресу юдейських хасидських релігійних громад Моше Реувен Асман записав відеозвернення через напад Росії на Україну. Він закликав росіян та євреїв не вірити тому, що повідомляють у Росії та зробити все, щоб зупинити війну.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 83. Текстовий онлайн

“Нас робить людьми мистецтво, за нього ми й воюємо” — історії українських експолонених

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок