У Львові відкрили центр для дітей-переселенців

У Львові відкрили центр для дітей-переселенців

У Львові відкрили центр для дітей-переселенців
. Фото: Pixabay/ Picjumbo

У Львові відкрили денний центр перебування для дітей вимушених переселенців. Там батьки можуть безкоштовно залишити своїх дітей віком від 4 до 11 років на кілька годин. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

У Центрі можна залишити дитину з аніматорами до трьох годин на день. Там діти можуть малювати, грати на піаніно та займатися іншими активностями.

"Ми стикнулися з ситуацією, коли багатьом переселенцям потрібно вирішувати свої питання, але ні з ким залишити дитину. Деколи мамам потрібно кілька годин для себе, щоб побути у спокої. Ми спробували зрозуміти, чим можемо допомогти: знайшли волонтерів, місце, розробили активності і уже третій тиждень щодня працюємо з дітками. Ми приймаємо малечу у ті години, коли зручно батькам", – каже координаторка проєкту Марія Кісіль.

Через обмежені ресурси у Центрі не годують дітей та не вкладають спати. Також там не працюють з дітьми з інвалідністю. Аби привести свою дитину в Центр, необхідно попередньо зареєструватисяНомер телефону: +38 068 029 18 80..

Читайте також: На Львівщині будинки для переселенців зводитиме компанія, що переїхала з Одещини

На початок