На Херсонщині військові РФ роздають вкрадену ними українську медичну гуманітарку

На Херсонщині військові РФ роздають вкрадену ними українську медичну гуманітарку

На Херсонщині військові РФ роздають вкрадену ними українську медичну гуманітарку
. Фото: wz.lviv.ua

На півдні України, зокрема на Херсонщині, російські військові роздають вкрадену ними українську гуманітарну допомогу.

Про це йдеться на сторінці Асоціації реінтеграції Криму у Facebook.

Зважаючи на те, що у Росії та окупованому Криму з березня товари такі, як продукція брендів "Nutrilak", "Pampers", Heinz" припинили продавати, людям роздають вкрадене в українських волонтерів. Є повідомлення, що військові РФ відібрали гуманітарну допомогу, яка за сприяння української влади була спрямована на окуповані території із Запоріжжя та Кривого Рогу у березні та квітні поточного року.

"Російські військові створюють "картинку" на своїх пропагандистських ЗМІ, де розповідають про ніби плани допомагати медичним закладам області. В одному з таких матеріалів головним персонажем став Віктор Бурдовіцин, який обіймав посаду заступника директорка Херсонської обласної дитячої лікарні. В ефірі підконтрольного РФ телеканалу "Крим 24" лікар розповів, що головною потребою лікувального закладу є воєнізована охорона. На думку Асоціації реінтеграції Криму це свідчить про реальний стан у місті та небезпеки з боку псевдо-"визволітелів", - йдеться у повідомленні.

Ще у квітні з дитячої лікарні звільнилася велика кількість лікарів, які переїхали на підконтрольну територію.

Що відомо:

  • У Херсоні будь-які ліки можна придбати прямо на вулиці з машини. Вибір великий, всі російські, заведені з Криму. Аптеки у місті працюють, але пусті.

Читайте також:

  • "Якщо очікування перейде у розчарування, нам буде важко зберегти людей" — інтерв'ю з мером тимчасово окупованого Херсона

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок