Українська артилерія зриває просування Росії на Донбасі — CNN

Українська артилерія зриває просування Росії на Донбасі — CNN

Українська артилерія зриває просування Росії на Донбасі — CNN
. Талаківка, фото: Павло Кириленко

Як повідомив представник Міноборони США, українська артилерія зриває зусилля Росії щодо наступу на Донбасі через те, що армія РФ намагається перекинути сили через річку Сіверський Донець, аби зміцнити свої позиції на півночі Донбасу, повідомили у CNN. Чиновник сказав, що між Ізюмом та Слов'янськом йдуть бої, але росіяни не змогли досягти там великого прогресу.

Чиновник додав, що російські сили досягли успіхів на захід від Попасної. "Із 89 гаубичних артилерійських систем M777, які США передали Україні, перебувають у бою і перебувають у передовій дислокації", заявив журналістам у п'ятницю чиновник.

Він додав, що близько 30 українських військовослужбовців пройшли курс технічного обслуговування гаубиць M777, ще 17 проходять двотижневий курс технічного обслуговування. 370 українських військовослужбовців пройшли навчання поводження з гаубицями. За словами чиновника, близько 20 українців "беруть участь у тренуваннях з безпілотного повітряного комплексу Puma", а також завершено тренування з Phoenix Ghost.

На початок