На Львівщині визначили один митний пункт, де гуманітарну допомогу впускатимуть без черг

На Львівщині визначили один митний пункт, де гуманітарну допомогу впускатимуть без черг

На Львівщині визначили один митний пункт, де гуманітарну допомогу впускатимуть без черг
. Суспільне Львів

На Львівщині через митний пункт "Краківець" впускатимуть гуманітарну допомогу без черг. Про це під час брифінгу в медіацентрі "Україна" повідомив в. о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

Для того, що пришвидшити ввезення в Україну гуманітарних вантажів поляки створили сайт. На ньому можна заповнити спеціальну анкету.

"Заповнення анкети займає небагато часу. Після цього водії отримують сертифікат-підтвердження про провезення гуманітарної допомоги. Цей документ можна поставити на лобове скло автомобіля та з цим підтвердженням можна проїхати за окремою чергою", — повідомив Данііл Меньшиков.

З таким документом також можна проїхати через пункт пропуску Дорогуськ-Ягодин Волинської митниці. У цих двох пунктах пропуску з польської сторони є окремі черги для людей, які зареєстровані через цей сайт та мають сертифікати.

За словами керівника Львівської митниці, зараз із польськими колегами ведуть перемовини про те, щоб за цими сертифікатами всі перевізники гуманітарної допомоги могли швидко та без черги їздити через усі пункти пропуску.

Що відомо

  • Кабінет міністрів зменшив кількість пунктів пропуску для переміщення придбаних за кордоном автомобілів до трьох. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну.
  • З 25 квітня Україна обмежила кількість пунктів пропуску для ввезення авто з іноземною реєстрацією для власних потреб.
  • Раніше перетин таких транспортних засобів був доступним на пунктах "Угринів", "Грушів, "Смільник" та "Устилуг" (на польському кордоні), а також через "Малий Березний" на словацькому та через "Дзвінкове" і "Косино" на угорському кордоні.
  • Тепер працюватимуть пункти пропуску "Устилуг" та "Грушів" на польському кордоні і "Малий Березний" на словацькому.
На початок