Лісові пожежі на Херсонщині охопили понад 1587 гектарів - голова Держагентства лісових ресурсів

Лісові пожежі на Херсонщині охопили понад 1587 гектарів - голова Держагентства лісових ресурсів

Лісові пожежі на Херсонщині охопили понад 1587 гектарів - голова Держагентства лісових ресурсів
. Фото: Юрій Болоховець

Найсерйозніша ситуація із лісовими пожежами зараз на Херсонщині. Про це на Facebook повідомив голова Держагентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець. За його словами в окупованій Херсонській області вогонь охопив понад 1587 га. Військові РФ почали пускати державну лісову охорону до місць із загоряннями.

"Щоправда перед тим окупанти забрали у лісівників майже всю техніку. З пальним також великі проблеми", - пише Юрій Болоховець.

12 травня разом із ДСНС України було розроблено план дій під час гасіння пожеж у природних екосистемах в районах ведення бойових дій. Херсонщина увійшла до "червоної зони", як тимчасово окупована область і де проходять бойові дії.

За словами Юрія Болоховця у "червоній зоні" протипожежні заходи здійснюються на 23 відсотки і визначити обсяг пошкоджень, які зазнають екосистеми через дії загарбників, зараз не можливо.

Що відомо:

  • Від середини квітня у Херсонській області горять ліси. Гасити пожежі складно через тимчасову окупацію області російськими військовими. Зараз площа лісових пожеж становить близько вісім сотень гектарів, розповів радник міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Сергій Власенко.
  • 5 травня в Геройському та Іванівському лісництвах горіли ліси, причини пожежі не відомі. Загасити пожежі швидко практично неможливо, бо лісівникам доводиться робити це вручну. Для цього не вистачає ні людей, ні можливостей.
  • На території Голопристанської громади жителі області власними зусиллями загасили лісові пожежі на площі 10 гектарів. Також до гасіння долучились місцеві біля лісгоспу в районі Гладківки.
  • Пожежі на Кінбурнській косі тривають понад тиждень. Горить на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок