Лісові пожежі на Херсонщині охопили вже близько 800 гектарів

Лісові пожежі на Херсонщині охопили вже близько 800 гектарів

Лісові пожежі на Херсонщині охопили вже близько 800 гектарів
. Фото: Радіо Свобода

Від середини квітня у Херсонській області горять ліси. Гасити пожежі складно через тимчасову окупацію області російськими військовими. Зараз площа лісових пожеж становить близько вісім сотень гектарів. Про це проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» розповів радник міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Сергій Власенко.

За його словами, що в регіоні обмежена робота пожежників і лісівників через бойові дії та захоплення території військовими РФ.

"На жаль, лісівників та працівників ДСНС не допускають до гасіння пожежі. Там через комендантську годину о восьмій вечора їх забирають із пожежі і зранку тільки знов пускають. Тобто повноцінно виконувати свої обов’язки вони не можуть", – сказав радник міністра.

Також він повідомив, що нині невідома точна площа пожеж і збитки ще не обраховані, але вони будуть "колосальними".

Що відомо:

  • На тимчасово окупованій Херсонщині минулого тижня було охоплено вогнем понад 800 га лісу, загасити пожежі заважають російські військові.
  • 5 травня в Геройському та Іванівському лісництвах горіли ліси, причини пожежі не відомі. Загасити пожежі швидко практично неможливо, бо лісівникам доводиться робити це вручну. Для цього не вистачає ні людей, ні можливостей.
  • На території Голопристанської громади жителі області власними зусиллями загасили лісові пожежі на площі 10 гектарів. Також до гасіння долучились місцеві біля лісгоспу в районі Гладківки.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок