Підсумки опалювального сезону: скільки тепломереж у Луцьку потребують заміни

Підсумки опалювального сезону: скільки тепломереж у Луцьку потребують заміни

Підсумки опалювального сезону: скільки тепломереж у Луцьку потребують заміни
. Фото: Суспільне Луцьк

У Луцьку потребують заміни 106,60 кілометрів, тобто 81 % теплових мереж, котрі відпрацювали уже термін експлуатації. Про це сказано в додатку проєкту рішення виконкому міської ради від 10 травня.

Усього протяжність тепломереж у місті становить 131,62 кілометра.

За інформацією директора комунального підприємства "Луцьктепло" Івана Скорупського, зношеність теплових мереж причина збільшення щорічних аварійних ситуацій. Також через зношеність, інформує керівник "Луцьктепла", втрати теплової енергії цієї зими становили 16,05 %.

Загалом за опалювальний сезон, який цьогоріч завершився 6 квітня, комунальники усунули 125 випадків аварійних ситуацій на тепломережах.

Упродовж опалювального сезону в місті працювали 45 котелень, 45 центральних теплових пунктів та 223 індивідуальні теплові пункти.

Що відомо

  • Через ремонтні роботи на тепловій мережі на проспекті Молоді, 14 в Луцьку впродовж дня 20 січня без тепла та гарячої води залишилися 88 житлових будинків, три школи та п'ять дитсадків.
  • З 6 квітня 2022 року в Луцьку розпочалися роботи із завершення опалювального сезону. Перед тим у "Луцьктеплі" повідомляли, що з 22 березня підприємство припинятиме подачу опалення на періоди, коли температура зовнішнього повітря перевищуватиме вісім градусів тепла.

Термінові новини читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок