"Луцьктепло" призупиняє опалення у багатоквартирних будинках

"Луцьктепло" призупиняє опалення у багатоквартирних будинках

"Луцьктепло" призупиняє опалення у багатоквартирних будинках
. Ілюстративне фото: pixabay

З 22 березня ДКП "Луцьктепло" припинятиме подачу опалення на періоди, коли температура зовнішнього повітря перевищуватиме +8° С, — розповів Суспільному директор підприємства Іван Скорупський.

З його слів, опалювальний сезон у Луцьку ще триває, проте теплоносії будуть прикручувати, щоб не виникав дискомфорт для споживачів та з метою економії енергоресурсів.

Іван Скорупський каже: у Луцьку є котельні, які працюють виключно на опалення, але більшість таких, які працюють і на виробництво гарячої води, і на опалення, тому одночасно прикрутити усі котельні на території Луцька неможливо, однак зменшити температуру до мінімуму — можна.

З його слів, котельні, які працюють на гарячу воду мусять нагріти теплоносій до 58 градусів, інакше гаряча вода 50 градусна у квартиру не потрапить. Люди будуть скаржитись на невідповідність надання послуги.

"Ми, де можемо будемо прикручувати, щоб батареї лучан не були надто гарячими, а де немає можливості, де є ОСББ та ІТП там опалення перекриється автоматично, як тільки температура повітря буде вище 8 градусів", — говорить Іван Скорупський.

Додає: де такого обладнання немає домоправителі можуть перекрити засувки на день, а відкрити ввечері.

Відновлення подачі теплової енергії для потреб опалення буде відбуватися після пониження температури зовнішнього повітря.

Що відомо

  • З 11 жовтня 2021 року у Луцьку офіційно розпочався опалювальний сезон, котельні переводять у зимовий режим.
  • Для населення Луцька вартість тепла з 2021 року зросла на 10-12 %. Мешканці житлових будинків, що не оснащені вузлами загальнобудинкового обліку теплової енергії, відчули здорожчання тепла орієнтовно на 25%.
  • З жовтня 2020 року лучани по-новому платять за централізоване теплопостачання. Суму розбивають на увесь рік.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок