"Тіні забутих предків" знову зʼявляться в українському прокаті

"Тіні забутих предків" знову зʼявляться в українському прокаті

"Тіні забутих предків" знову зʼявляться в українському прокаті
.

В українських кінотеатрах покажуть фільм Сергія Параджанова "Тіні забутих предків". Про це повідомив на своїй сторінці в Instagram незалежний дистриб’ютор кіно про музику та культуру KyivMusicFilm. Подивитися стрічку можна буде з 19 травня в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Сумах.

"Самобутня культура Карпат, ні з чим не зрівнянна фольклорна стихія гуцулів, їхні багатовікові звичаї та обряди – цей новаторський для свого часу фільм заклав основи українського поетичного кіно. "Тіні забутих предків" очолили список топ-100 найкращих українських фільмів та увійшли в історію як символ дисидентського руху та боротьби українців з радянським режимом", – написали організатори в дописі.

Подивитися фільм можна буде в мережах кінотеатрів "Планета кіно", "Мультиплекс" та київському кінотеатрі "Жовтень".

"Тіні забутих предків" також ввійшли до програми онлайн-кінофестивалю українського кіно, організованого платформою Boiler Room у колаборації з KyivMusicFilm.

Сергій Параджанов – український та вірменський кінорежисер. Один із представників хвилі "українського поетичного кіно". Започаткував в українському образотворчому мистецтві жанр колажу. У 1991 році посмертно його нагородили Державною премією України імені Т. Шевченка.

Екранізація повісті Михайла Коцюбинського, знята у 1964 році, яка стала ключовим фільмом у творчості Сергія Параджанова.Фільм був відзначений призом на Всесоюзному кінофестивалі в Києві (1966). Журнал "Екран" (Польща), 1966 рік писав: "Це один з найдивовижніших і найвитонченіших фільмів, які траплялося нам бачити протягом останніх років»"

Стрічка отримала 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях (із них — 24 гран-прі) у двадцять одній країні.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок