Усі в масках, більше двох не збиратись. Влада хоче ввести нові заборони на період карантину

Усі в масках, більше двох не збиратись. Влада хоче ввести нові заборони на період карантину

Оновлено
Усі в масках, більше двох не збиратись. Влада хоче ввести нові заборони на період карантину
. АР

Кабінет міністрів опублікував список нових заборон, які планує ввести на час дії карантину. Уряд обіцяє доопрацювати їх до 2 квітня.

"З метою унеможливлення поширення коронавірусної хвороби пропонується запровадити ефективну комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів, серед яких: домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб старше 60 років, обмеження відвідування парків і зон відпочинку тощо", — аргументував рішення під час засідання Кабміну міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Після того, як нове розпорядження Кабміну набуде чинності, до кінця карантину діятиме заборона на:

  • перебування у громадських місцях без вдягненої маски чи респіратора;
  • переміщення групою більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • перебування у громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • відвідування спортивних і дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади й органів місцевого самоврядування.
Читайте також: Як правильно дезінфікувати руки та поверхні. Пояснює лікар

Раніше введення цих заборон на селекторній нараді з членами уряду обговорив президент Володимир Зеленський.

"Було розглянуто можливість упровадження додаткових, більш жорстких карантинних заходів. Зокрема, йшлося про режим "усі в масках" з 6 по 24 квітня та обмеження кількості людей при перебуванні на вулиці. Адже саме на Великодні свята очікується пік захворюваності на коронавірус", — повідомила пресслужба Офісу президента за результатами щоденної селекторної наради.

Щоб запобігти поширенню коронавірусу на свята, влада також провела переговори з усіма телевізійними групами щодо трансляції великодніх богослужінь. Наразі три канали не дали відповідь.

Читайте також: Де лікують хворих на коронавірус. Список лікарень по областях

Окрім того, наразі уряд працює над протоколом лікування COVID-19. В ОП повідомляють, що Україна має закупити ліки за кордоном, щоб запобігати ускладненням хвороби.

Що відомо

  • Станом на 1 квітня в Україні підтверджено 669 випадків коронавірусної хвороби, 10 пацієнтів одужали. 17 людей померли.
  • Кабінет міністрів запровадив карантин з 12 березня до 3 квітня. Однак 25 березня вирішив ввести режим надзвичайної ситуації по всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.
  • Станом на ранок 31 березня в Україні було підтверджено 549 випадків інфікування на коронавірус.
  • У Міністерстві охорони здоров’я на прохання Суспільного озвучити прогнози щодо продовження карантину повідомили: "Усе залежатиме від того, як буде поширюватися вірус і яка буде тенденція в Україні. А це залежатиме від того, як люди дотримуватимуться нинішнього карантину. Тобто ми не беремося передбачати — сказати, що не буде чи буде (продовження карантину — ред.), не можемо".
  • Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко підписав постанову, якою на час карантину дозволяється поновити роботу продуктових ринків, але за умови суворого дотримання певних обмежень.
На початок