Авіаудари на Донбасі, бої на Харківщині. Як минула ніч у регіонах

Авіаудари на Донбасі, бої на Харківщині. Як минула ніч у регіонах

Авіаудари на Донбасі, бої на Харківщині. Як минула ніч у регіонах
. Фото: УНІАН

Удень 7 травня та у ніч на 8 травня ситуація на сході та півдні України залишалася напруженою, зокрема, російські збройні угруповання обстрілювали Харків, Луганщину, Донеччину та Миколаївщину, є травмовані та загиблі.

Про це повідомляють обласні військові адміністрації.

У Харкові вночі зафіксовані кілька обстрілів околиць міста, за попередньою інформацією, постраждалих немає. У місті Барвінкове Ізюмського району Харківської області російський снаряд влучив у двоповерховий житловий будинок, під його завалами знайшли тіло загиблої жінки.

При цьому на Харківщині тривають бої на Ізюмському напрямку.

На Луганщині РФ завдала ракетні та авіаудари по Сєвєродонецьку, Лисичанську, Попасній та прилеглим населеним пунктам. У Білогорівці після авіаудару по школі попередньо 62 загиблих. У Привіллі загинули два хлопчики, їхні сестри та бабуся отримали тяжкі поранення.

Також вночі росіяни відкрили вогонь по Шипіловому. Там зруйновано двоповерховий будинок. За попередньою інформацією, під завалами опинилися 11 людей. Інформації про загиблих немає.

На Донеччині також зафіксовані авіаудари й обстріли з реактивної артилерії Авдіївки, Святогірська, Сіверська, Лиману, Дружківки, Костянтинівки, Мар'їнки, Торецької й Очеретинської громад. За добу в області — 4 загиблих і 9 поранених. На ранок стало відомо про одну поранену цивільну у Сіверську.

У Торецькій громаді під час обстрілу пошкоджено газогін. Росіяни продовжують завдавати ударів по промислових об'єктах, зокрема, по Авдіївському коксохімічному та фенольному заводу.

У Маріуполі триває операція з евакуації цивільного населення.

У Херсонській області ситуація залишається складною, на території області зафіксовані вибухи та обстріли. Стабільно критична ситуація — у громадах на кордоні зі Снігурівкою, Миколаєвим та Дніпропетровською областю, а також у всіх селах колишнього Великоолександрівського, Білозерського та Нововоронцовського районів.

Росіяни продовжують захоплювати приміщення місцевих влад у регіоні, зокрема вони зайняли будівлю Дар'ївської сільської ради та Токарівського старостинського округу. Окупанти не допускають працівників на робочі місця. Залишили приміщення міської ради і представники громади Берислава.

На Миколаївщині 7 травня після обіду був обстріляний Миколаїв та Миколаївська область. Зокрема, у Вознесенському районі РФ завдала ракетний удар по об’єкту інфраструктури. Вдень та вночі були зафіксовані прильоти та обстріли за межами смт Березнегувате. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Також росіяни здійснили обстріл житлових кварталів одного із районів Миколаєва. Пожежі, що виникли, були ліквідовані відповідною службою. Окрім того, внаслідок ракетного обстрілу відбулося загоряння Галицинівського лісу. Пожежу оперативно ліквідували.

У ніч на 8 травня Росія завдала ракетний удар й по віддаленому району обласного центру.

Загалом протягом доби в результати обстрілів Миколаївщини 5 поранених, одна людини померла. Деталі щодо постраждалих уточнюються.

Водночас у багатьох областях України, зокрема на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях, Запорізькій, Вінницькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Дніпропетровщині, Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Полтавщині, Сумщині, Київщині та Чернігівщині, ніч минула відносно спокійно.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 74. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

"Через напад РФ вплив на психічне здоров’я буде спостерігатися протягом десятиліть" — голова Бюро ВООЗ в Україні

"Заяви Путіна свідчать про ненависть до українського народу" — інтерв’ю з генеральною секретаркою Amnesty International

Росіяни говорили: "За два дні будемо в Києві". Як мешканці Демидова затопили село і зламали плани армії РФ

The Economist: економіка Росії "знову стоїть на ногах" попри санкції. Чому

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок