Вулиці Рєпіна та Сахарова залишаються. В Івано-Франківську перейменують три вулиці

Вулиці Рєпіна та Сахарова залишаються. В Івано-Франківську перейменують три вулиці

Вулиці Рєпіна та Сахарова залишаються. В Івано-Франківську перейменують три вулиці
. Фото: Суспільне Карпати

В Івано-Франківську перейменують три вулиці. Ще одну, яка раніше не мала імені, назвуть вулицею Потоцьких. Відповідне рішення депутати Івано-Франківської міської ради ухвалили 3 травня на сесії міської ради.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Вулицю Челюскінців перейменують на Волонтерську, а Технічну — на Бортнянського. Також у місті залишать вулицю Рєпіна. Іменем художника переназвуть Робітничу. Раніше депутати ухвалили рішення про перейменування вулиці Рєпіна на Миколи Арсенича-Березовського.

Руслан Марцінків повідомив, що в Івано-Франківську також назвуть вулицю іменем Потоцьких, яка досі не мала імені. Йдеться про вулицю, яка з'єднує Шпитальну і Дністровську.

На прохання українських дисидентів вулицю Сахарова не перейменовуватимуть.

Що відомо

  • В Івано-Франківську бригада декомунізаторів ініціювала перейменування вулиць Островського та Богунська на Гриневичів і на Шепаровичів відповідно. Лист з цим проханням до голови громади Руслана Марцінківа написав директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослав Коретчук.
  • На початку 2020 року в Івано-Франківську створили бригаду декомунізаторів - громадське об’єднання без юридичної реєстрації. Туди увійшли люди, яким важлива історія, які хочуть позбутися старих комуністичних назв у місті.
  • У 15 селах Івано-Франківської області є вулиці, названі на честь радянського діяча Ярослава Галана. А в Чернієві вулиця має ім'я Валентини Терешкової.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок