220 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ — Офіс Генпрокурора

220 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ — Офіс Генпрокурора

220 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ — Офіс Генпрокурора
. Ілюстративне фото, Unsplash

Більш ніж 626 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. За офіційними даними, 220 дітей загинули та понад 406 отримали поранення. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора зранку 3 травня.

Ці цифри не остаточні, оскільки дані уточнюються на тимчасово окупованих і звільнених територіях і у місцях активних бойових дій, пояснили в ОГПУ.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 139, Київській — 115, Харківській — 95, Чернігівській — 68, Херсонській — 45, Миколаївській — 43, Луганській — 37, Запорізькій — 27, Сумській — 17, у Києві — 16, Житомирській — 15.

2 травня внаслідок ракетного обстрілу російською армією Одеси загинув хлопчик 14 років та отримала поранення 17-річна дівчина.

Через щоденні бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджені 1584 закладів освіти. При цьому 118 з них зруйновані повністю, повідомили в ОГПУ.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • За два місяці війни 71% українських дітей ховалися в укриттях. Кожна друга дитина була розділена із близькими родичами. Третина дітей перебували у зоні воєнних дій, а кожну п’яту дитину батьки вимушені були вивозити під обстрілами. Про це йдеться у звіті "Діти і війна в Україні" Харківського інституту соціальних досліджень, здійсненого спільно з благодійним фондом "Голоси дітей".
  • Одесити заснували ініціативу "Діти, ми встигнемо", волонтери якої евакуюють з різних регіонів України неповнолітніх зі спінальною м'язовою атрофією та інвалідністю.
  • В Україні запустили чат-бот для пошуку зниклих під час війни дітей.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 69. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок