Росія вивезла з України вже 200 тисяч дітей — Міноборони РФ

Росія вивезла з України вже 200 тисяч дітей — Міноборони РФ

Росія вивезла з України вже 200 тисяч дітей — Міноборони РФ
. Росія обстріляла житловий район Маріуполя, фото: Маріупольська міська рада

У міністерстві оборони РФ заявили, що до Росії з України з 24 лютого "евакуювали" майже 1,1 млн людей. Серед них — майже 200 тисяч дітей з території України, зокрема, з самоназваних ОРДЛО. Про це пише “Интерфакс” з посиланням на начальника Національного центру управління обороною РФ Михайла Мізинцева.

"Протягом минулої доби (1 травня — ред.) без участі української влади з небезпечних районів Донецької та Луганської народних республік, України на територію Російської Федерації евакуйовано 11 550 осіб, у тому числі 1 847 дітей, а всього з початку спеціальної військової операції — вже 1 092 137 осіб, з яких 196 356 – діти", — сказав у понеділок, 2 травня, Мізинцев.

Він також заявив заявив, що 1 травня від українців начебто надійшло 103 звернення з проханнями про евакуацію на територію Росії, так званих “ДНР” та “ЛНР”, а також у підконтрольні РФ райони Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей. За словами Мізинцева, загалом у російській базі даних начебто є 2 754 241 таке звернення з 2 133 населених пунктів України.

Що відомо

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 69. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок