Більшість американців підтримують санкції проти РФ і допомогу Україні — опитування

Більшість американців підтримують санкції проти РФ і допомогу Україні — опитування

Опитування

76% американців виступають за збільшення гуманітарної допомоги Україні, а 67% вважають, що Сполучені Штати повинні посилити санкції проти Росії. Про це свідчать результати соціологічного опитування The Washington Post і ABC News, оприлюднені 2 травня.

Понад половина (55%) опитаних вважають, що США повинен збільшити військову допомогу Україні, тоді як проти виступають 35%. Водночас більшість (72%) не підтримали б пряме військове втручання Вашингтона у війну в Україні.

Назагал 73% американців заявили, що Сполучені Штати наразі допомагають Україні достатньо або замало (36% і 37% відповідно). Ще 14% стверджують, що американська допомога Києву надмірна.

Читайте також: Введення армії США в Україну: у Конгресі підготували резолюцію. Що відомо

Більшість опитаних (81%) побоюються, що війна Росії в Україні пошириться на інші європейські держави, ще 80% стурбовані можливим залученням військових США до бойових дій і стільки ж — можливим використанням Росією ядерної зброї (з них 50% "дуже стурбовані").

Крім того, 66% американців непокояться через можливе зростання цін у зв’язку із запровадженням жорсткіших санкцій проти Росії.

Як зауважує The Washington Post, американська молодь менш схильна підтримувати Україну, ніж старше покоління: 69% американців від 65 років виступають за збільшення військової допомоги Києву, тоді як у групі нижче 40 років таких лише 47%.

Опитування було здійснене 24-28 квітня у телефонному режимі, вибірка становила 1004 дорослих американців. Величина похибки для результатів становить 3,5%, для підкатегорій за віком вона вища.

Читайте також: WP: західна артилерія, що надходить в Україну, змінить хід війни

Що відомо

  • За даними Міноборони США, з початку роботи адміністрації Джо Байдена Сполучені Штати виділили Україні понад 4 мільярди доларів на підтримку безпеки, зокрема понад 3,4 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.
  • Палата представників США на засіданні 28 квітня підтримала законопроєкт про спрощений порядок надання Україні військової допомоги — так званий ленд-ліз. За документ проголосували 417 членів палати, проти — 10.
  • 28 квітня президент США звернувся до Сенату для схвалення додаткової підтримки Україні в розмірі 33 мільярди доларів. З них 20 мільярдів підуть на закупівлю озброєння й спорядження для українських військових, 8,5 мільярда — на пряму економічну підтримку, а ще 3 мільярди — на гуманітарні й продовольчі цілі.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 68. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок