У Херсоні "ТРК ВТВ Плюс" підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України - Нацрада

У Херсоні "ТРК ВТВ Плюс" підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України - Нацрада

У Херсоні "ТРК ВТВ Плюс" підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України - Нацрада
. Facebook

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає, що херсонська телерадіокомпанія "ВТВ Плюс» підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України. Її дії можуть кваліфікуватися як державна зрада.

Йдеться про низку програм за період з 27 по 29 квітня 2022 року за участю Володимира Сальдо - депутата Херсонської міської ради VIII скликання, який перейшов на сторону росіян і самопроголосив себе «очільником Херсонської області» від окупаційної влади.

У цих програмах Сальдо підтримував окупацію та закликав співпрацювати з державою-агресором.

«Національна рада наголошує, що жодне українське медіа не має бути використане проти своєї держави. Надання ефіру окупантам і їхнім прислужникам є неприпустимим з огляду на те, що будь-яка інформація є інструментом пропагандистського впливу, цинічного і брехливого, впливу, який спрямований проти цілісності і безпеки нашої держави, вся російська влада приносить лише смерть і страждання" - заявили у Нацраді

Також Нацрада закликала всіх жителів Херсонщини бути уважними і пам'ятати, що оскільки телеканал "ВТВ Плюс" співпрацює з посібниками держави-агресора і колабораціоністами, то ймовірно буде використовувати свої програми для поширення маніпулятивної і неправдивої інформації, що не відповідає ні дійсності, ні офіційній позиції нашої держави.

У Нацраді вважають, що наразі необхідно мати можливість анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки. Але для цього необхідні відповідні зміни в законодавстві України.

Що відомо:

  • 25 квітня у Херсоні російські військові захопили будівлю міської ради.
  • 26 квітня у Херсоні російські військові під час наради представили свою владу. Головою обласної адміністрації призначили Володимира Сальдо, очільником міської адміністрації - Олександра Кобця.
  • Херсонський міський голова звернувся до Офісу Президента з приводу незаконного призначення керівників-колаборантів. Ігор Колихаєв додав, що буде поки працювати віддалено і відмовився від співпраці з незаконною владою.
  • На захоплених територіях Херсонщини і Миколаївщини військові РФ продовжують підготовку до фейкових референдумів.

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок