Волонтерська релігійна організація зі Швейцарії надаватиме гуманітарну допомогу Херсону

Волонтерська релігійна організація зі Швейцарії надаватиме гуманітарну допомогу Херсону

Волонтерська релігійна організація зі Швейцарії надаватиме гуманітарну допомогу Херсону
. Фото: tcg.com.ua

29 червня в Одесі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Херсонської районною радою та Неурядовою іноземною організацією ХЕКС-ЕПЕР Хільсверк дер Євангелішен Кірхен Швайц, яка базується в Швейцарії. Про це Суспільному розповів заступник голови Херсонської районної ради Станіслав Трошин.

"Ця організація є другом херсонських волонтерів, вона системно надає допомогу. Багато хто в Херсоні отримав харчові набори з символікою цієї організації. У неї є договірні відносини з херсонськими громадськими організаціями, які розпочали роздавати продуктові набори. Підтримують людей з інвалідністю, багатодітні сім’ї, тих хто втратив роботу і житло через війну", - сказав Станіслав Трошин.

меморандум
Меморандум про взаєморозуміння між Херсонської районною радою та Неурядовою іноземною організацією ХЕКС-ЕПЕР Хільсверк дер Євангелішен Кірхен Швайц. Фото: Станіслав Трошин/Facebook

За його словами співпраця між херсонською громадою і ХЕКС-ЕПЕР триває понад місяць. Коли заступник голови Херсонської районної ради дістався Одеси було вирішено оформити співпрацю в юридичній площині з херсонськими органами місцевого самоврядування.

"Підписання меморандуму означає, що органи місцевого самоврядування надаватимуть всі можливості для ефективної роботи організації і її партнерів на території Херсонщини. ХЕКС-ЕПЕР буде підтримувати надання невідкладної гуманітарної допомоги і надалі", - говорить Станіслав Трошин.

За його словами надати таку допомогу можливо, хоча Херсон і опинився у тимчасовій окупації. Зараз вже проведені закупівлі продуктів харчування в місті Херсоні.

Читайте також:

  • У Чулаківці працівникам бюджетної сфери виплатили 2/3 посадового окладу

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок