Волонтерство й творчість: у рівненському етногурті "Дуліби" розповіли про підтримку постраждалих у війні

Волонтерство й творчість: у рівненському етногурті "Дуліби" розповіли про підтримку постраждалих у війні

Ексклюзивно
Волонтерство й творчість: у рівненському етногурті "Дуліби" розповіли про підтримку постраждалих у війні
. Фото: колаж Суспільне Рівне/Маріупольська культура

Колектив етногурту "Дуліби" розповів Суспільному, як створювалась молитва про місто-герой Маріуполь. Її опублікували на Youtube-каналі гурту. Зараз, паралельно з творчістю, колектив займається й волонтерством.

Автор пісні-молитви "Брате Маріуполь" Микола Орешко розповідає, що у Маріуполі має багато друзів. Декому з них вдалося виїхати, а дехто досі залишається у місті.

"Основне — такий крик, червона лінія, що настільки воно крепке, непоборне і соборне. Реально, Маріуполь буде символом і живим серцем України, це однозначно. Я впевнений, що відбудується обов'язково місто, люди повернуться. Але це буде символ, невмирущий символ України і живим серцем однозначно", – ділиться керівник етногурту "Дуліби".

Пісня-молитва "Брате Маріуполь", опублікована на каналі етногурту

На пісню "Брате Маріуполь" змонтували відеокліп. За словами Миколи Орешка, це кадри, зняті у мирні часи та нині. Виконали пісню вокалістки етногурту "Дуліби".

"Ця пісня є важливою як для нас, так і тих, хто її почує. Вона є водночас болючою, вона є про біль, і також вона є таким мотивуючим фактором, аби Маріуполь вистояв. Тобто там описується і біль, і наші співчуття", – каже вокалістка етногурту Іванка Плисюк.

"Щоб ми все-таки вистояли, щоб ми це все витерпіли, ми переможемо. Чесно кажучи, було складно, ми давно разом не співали, тому зіспівувалися, ми ще досі зіспівуємось", – розповідає вокалістка Наталія Кузьмич.

Крім творчості, учасники етногурту "Дуліби" займаються волонтерством. За словами менеджерки Марини Шумарової, на студії звукозапису приймають гуманітарну допомогу та відправляють далі тим, хто її потребує.

"Ідеї приходять під час нашого волонтерського руху, тому що творчі люди зараз дуже чутливі, все загострено відчувають. Коли ми допомагаємо постійно, зустрічаємося з багатьма людьми на майстеркласах, арттерапії, спілкуємося із дітками і їх сім'ями із Маріуполя й з інших областей, і ми це переживаємо все разом із ними. І так створилася ця пісня-молитва", – пояснює Марина Шумарова.

Що відомо

  • У блокадному Маріуполі залишається ще близько 130 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.
  • У Маріуполі гуманітарна ситуація залишається важкою. Через це чоловіки, які залишились у місті, змушені допомагати окупантам розбирати завали. Лише у цьому випадку російські окупанти забезпечують їх їжею, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок