У Кропивницькому рятують собаку, яку знайшли з обрубаними лапами

У Кропивницькому рятують собаку, яку знайшли з обрубаними лапами

У Кропивницькому рятують собаку, яку знайшли з обрубаними лапами
. Суспільне Кропивницький

Собаку на прізвисько Моцарт, якого знайшли з обрубаними лапами, рятують в Кропивницькому. Це сталось півтора тижні тому у селі Обознівка. Він знайшов людей і попросив про допомогу. Нині Моцарта лікують, шукають гроші на протези і господарів, які полюблять його.

Півтора тижня Моцарт лікується в кропивницькій ветеринарній клініці. Сюди травмованого його привезла керівниця громадської організації "Щасливий пес" Оксана Літвінова.

"Він був непритомний. Три лапи обрубані і на одній частково пальчики. Наразі відгукнулась ініціативна група, молоді юристи, які допомагають нам скласти заяву у поліцію. Ми дуже боялись, що він навіть ніч не переживе. Зазвичай, ми самі даємо прізвиська тваринам. А цей раз ми привезли собаку в клініку без імені".

У Кропивницькому рятують собаку, яку знайшли з обрубаними лапами
Моцарт та керівниця громадської організації "Щасливий пес" Оксана Літвінова. Суспільне Кропивницький

За словами Оксани, допомагає безпритульним тваринам вісім років. Випадок з Моцартом найважчий.

"Наразі йому потрібен візок для прогулянок. Щоб він пересувався в будинку чи квартирі, задні лапи в нього коротші, то треба протез. Чесно кажучи, якщо ми не знайдемо йому господарів, дійсно люблячу родину, яка його прийме, то утримувати Моцарта у притулку буде важко, бо в нас працює мало волонтерів".

У клініку пес потрапив приблизно за два тижні після отримання травм. Коли Моцарта привезли, він важив 11 кілограмів, нині 14, розповіла ветеринарна лікарка Антоніна Кагірова.

"Собака була в жахливому стані, була дуже висока температура, він не піднімав голови, був виснажений. Ми одразу ухвалили рішення і підключили йому крапельницю, через три години він почав оживати. Моцарт герой, він борець. Собака не пішла в кущі помирати, а прийшла до людей за допомогою. Значить треба поборотись за це життя".

На лапках Моцарту зробили пластичну операцію. "Одна дівчина, я так і не знаю, як її звати, написала і знайшла гарну клініку у Великій Британії, яка робить індивідуальне протезування. Тому зараз ми збираємо всю історію нашого Моцарта, всі фото. Тоді відправимо цьому лікарю. Ми будемо тримати кулачки, якщо наш красунчик поїде у Велику Британію робити собі задню лапку. Ми сподіваємось, що передні лапи після пластичної операції приживуться".

За підрахунками лікарки, тварині п’ять років. На лікування собаки витратили сім тисяч гривень. Це гроші благодійників.

Назвав собаку Моцартом практикант Ілля Чекалін, який годує та за нею прибирає у ветклініці.

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок