ЗСУ взяли під контроль вісім населених пунктів на Херсонщині

ЗСУ взяли під контроль вісім населених пунктів на Херсонщині

ЗСУ взяли під контроль вісім населених пунктів на Херсонщині
. Фото: Цензор.нет

На Херсонщині підрозділи ЗСУ взяли під контроль з позицій спостережних постів вісім населених пунктів. Про це повідомляє оперативне командування "Південь" на сторінці у Facebook.

"На Херсонщині, напередодні фейкового референдуму ворог намагався активізуватися.Спроби штурмувати в напрямку Олександрівки та Таврійського успіхів не мали. Намагання заволодіти Миколаївкою також виявилися не вдалими. Підрозділи ЗСУ відбили атаку противника", - йдеться в повідомлені.

Також українські військові розбили російські підрозділи, які скопичилися в районі Киселівки з метою подальшого наступу на Посад-Покровське.Зазнавши значних втрат, війська РФ відійшли у бік Чорнобаївки.

За даними ОК "Південь" загальні втрати противника складають 74 російських військових й 13 одиниць техніки, серед яких 2 танки, система реактивного залпового вогню, 6 одиниць броньованої та інженерної техніки, 4 БПЛА-розвідники.

Що відомо:

  • 22 квітня Збройні сили України знищили управління 49 Загальновійськової Армії РФ, які були розміщені недалеко від лінії зіткнення на Херсонщині.
  • На Херсонщині і Миколаївщині російські війська продовжують обороняти зайняті рубежі, підтягувати та переформатовувати сили, імовірно готуючись до виходу на адмінкордони Херсонської області.
  • Російські окупаційні війська розпочали примусову мобілізацію на захоплених територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей. Під "мобілізацію" підпадають і медики.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок