РФ почала примусову мобілізацію на окупованих частинах Херсонщини, Запоріжжя та Харківщини — розвідка

РФ почала примусову мобілізацію на окупованих частинах Херсонщини, Запоріжжя та Харківщини — розвідка

РФ почала примусову мобілізацію на окупованих частинах Херсонщини, Запоріжжя та Харківщини — розвідка
. Фото: Суспільне Чернігів

Російські окупаційні війська розпочали примусову мобілізацію на захоплених територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей. Під "мобілізацію" підпадають і медики, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема, за даними розвідки, в місті Вовчанськ на Харківщині окупанти примусово відправляють молодший медперсонал на передову для допомоги пораненим військам РФ, погрожуючи розстрілом у разі відмови.

Крім того, на окупованих Харківщині, Запоріжжі та Херсонщині РФ розпочало мобілізацію серед місцевої молоді. Окупанти заборонили виїзд із Херсонської області, навіть до Росії, а в Запорізькій — розшукують людей призовного віку.

"Ці заходи проводяться попри переважно проукраїнську налаштованість населення областей та загальну мотивацію чинити опір російським загарбникам", — наголошують в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Що відомо

  • 20 квітня українська розвідка повідомила, що на тимчасово окупованих Херсонській та Запорізькій областях російські військові планують провести примусову мобілізацію. "Мобілізованих" українців планують відправити в найгарячіші точки бойових дій для штурмування позицій ЗСУ.
  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла, що бойовики самопроголошених "ЛДНР" почали здійснювати мобілізацію серед дітей віком від 16 років, які беруть участь у так званих патріотичних клубах. Їх потім відправляють на участь у війні Росії проти України.
  • Ще в березні перша заступниця постійного представника президента України в АРК  Дар’я Свиридова стверджувала, що у тимчасово окупованому Криму здійснюється з пропагандистськими цілями примусова мобілізація кримських татар.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 59. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок