Освячення пасок вночі скасовується: на Черкащині діятиме комендантська година — керівник ОВА

Освячення пасок вночі скасовується: на Черкащині діятиме комендантська година — керівник ОВА

Освячення пасок вночі скасовується: на Черкащині діятиме комендантська година — керівник ОВА
. Суспільне: Черкаси

У Великодню ніч, з 23 на 24 квітня, у Черкаській області діятиме комендантська година, повідомив Суспільному керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Нічні богослужіння можна буде подивитися онлайн.

"Безпекова ситуація у країні постійно змінюється. Ми аналізуємо дії ворога, його озвучені наміри. Тому задля вашої безпеки та запобігання можливим провокаціям у ніч на Великдень комендантська година на Черкащині все-таки діятиме, як і по всій країні: з 23.00 (суботи) до 5.00 (неділі)", — пояснив керівник ОВА.

Нічні богослужіння у храмах можна буде дивитися онлайн по ТБ і в соцмережах. Освячення великодніх кошиків можливе опісля комендантської години і впродовж дня.

Богослужіння Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві транслюватимуть в ефірі національного всеукраїнського телемарафону по телебаченню та на UA: Культура.

Онлайн-трансляцію богослужінь також можна буде подивитися:

За словами керівника ОВА, правоохоронці з військовими працюватимуть у посиленому режимі.

Що відомо

  • Міноборони Росії офіційно заявило, що Україна нібито планує організувати обстріли церков в українських містах у Великдень. У Раді нацбезпеки та оборони попереджають, що росіяни знову використовують прийом "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.
  • На Великдень – 2022, 24 квітня, християн східного обряду просять долучитися до служби в дистанційному режимі через трансляцію по телебаченню та на платформах суспільного мовника, зокрема UA:КУЛЬТУРА. Про це ідеться у зверненні на Урядовому порталі.
  • У Черкасах та області 27 лютого комендантську годину запровадили на дві години раніше — із 20. Триватиме, як зазвичай, до шостої ранку, повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Олександр Скічко.
  • В Умані із 27 лютого комендантська година діяла із 19:00 і тривала до шостої ранку, розповіла міська голова Ірина Плетньова. З 15 березня комендантська година там починається пізніше — із 20:00 і триватиме до шостої ранку, повідомили у місцевому міськвиконкомі.
  • З 15 березня в Черкасах змінили тривалість комендантської години: вона розпочинається о 21:30 і триває до 6:00, повідомив керівник Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок