Ігри Нескорених
Ігри Нескорених
Україна завершила виступ на Іграх Нескорених: в активі збірної 16 медалей

Україна завершила виступ на Іграх Нескорених: в активі збірної 16 медалей

Україна завершила виступ на Іграх Нескорених: в активі збірної 16 медалей
. InvictusGamesTeamUkraine

Хто здобув медалі для України.

У нідерландській Гаазі закінчився останній змагальний день Ігор Нескорених. Він проходив у двох видах спорту: велоспорті, а також баскетболі на візках.

Для України останній змагальний день Ігор Нескорених минув без нагород. А перед цим у шостий день змагань за крок від "бронзи" зупинився важкоатлет Сергій Наумов, який посів четверте місце.

Тож збірна України закінчила виступи на Іграх Нескорених з 16 нагородами, п'ять з яких виявилися золотими. Трьом спортсменам вдалося закінчити змагання, вигравши дві медалі: Віктор Легкодух здобув "золото" та "срібло" у штовханні ядра та веслуванні відповідно, Ігор Галушка медалі того ж гатунку взяв у двох видах веслування, а Андрій Бадарак виграв "золото" та "бронзу" у плаванні.

Усі медалісти України на Іграх Нескорених-2020

Збірна України дебютувала на Іграх у 2017 році, що проходили в канадському Торонто. Тоді команда завоювала 14 медалей, а на минулих у Сіднеї – 20.

Усі результати України на Іграх Нескорених

  • Торонто-2017: 8+3+3 (14 усього)
  • Сідней-2018: 7+10+3 (20 усього)
  • Гаага-2020Змагання пройшли у 2022 році: 5+5+6 (16 усього)
Читайте також: "Україна стоїть на захисті миру". Збірна України виступає на Іграх Нескорених із особливою місією

Що відомо

  • Ігри Нескорених було започатковано в 2014 році у Великій Британії. Засновником став принц Гаррі, а перші Ігри відбулися в Лондоні.
  • У змаганнях беруть участь спортсмени-військові та ветерани, що отримали поранення, травми й інвалідність під час бойових дій.
  • Наразі до програми Ігор Нескорених входять стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, велошосе, волейбол сидячи, плавання, баскетбол і реґбі на візках та змагання з водіння.
На початок