П’ятдесят восьмий день війни: ситуація на Тернопільщині

П’ятдесят восьмий день війни: ситуація на Тернопільщині

П’ятдесят восьмий день війни: ситуація на Тернопільщині
. Фото:Діана Ярошенко/Суспільне Тернопіль

У тернопільській катедрі освячення пасок відбуватиметься у суботу, 23 квітня, з 12 до 20 години. У храмах УГКЦ області кожна парафія індивідуально вирішуватиме коли освячувати великодні кошики та проводити святкові літургії, з врахуванням комендантської години. У храмах ПЦУ Тернопільщини основні пасхальні богослужіння відбуватимуться в неділю зранку. Нічних літургій не буде. Про це розповів на брифінгу голова ОВА Володимир Труш.

"Якщо бачитимете підозрілих осіб, які фотографуватимуть мости чи дамби – повідомляйте поліцію. Це можуть бути і туристи, але потрібно запобігти диверсіям, тому краще перевірити", – каже Олександр Богомол.

"25 квітня і 2 травня вихідні відміняються. Область працюватиме в посиленому режимі без вихідних у ці дні", – Володимир Труш.

"Тернопільщина прийняла станом на нині 76 тисяч тимчасово переміщених людей", – сказав на брифінгу голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

На Тернопільщині на ЗНО зареєструвались близько 10 тис. учнів.

"На Тернопільщині на ЗНО зареєструвались близько 10 тисяч учнів. Мультипредметний тест триватиме 90 хв. Доручив органам місцевого самоврядування протестувати комп'ютери. Для тестування будемо залучати також ноутбуки, які купили для проведення дистанційного навчання для вчителів, а це 1798 одиниць. Працюємо над дотриманням безумовної безпеки для учнів, під час проведення ЗНО. Тестування складатимуть на базі 14 закладів", – Володимир Труш.

Начальник Нацполіції області Олександр Богомол розповів, під час війни працюють шахраї. Підприємства почали отримували листи, які ніби, надіслала військова адміністрація:

"Лист від військової адміністрації, підпис не керівника ОВА, бланк не такий, як має бути, але просять перерахувати коши. Діють шахраї не з нашої області, використовують старі карточки. Порада і застереження одне – допомога має бути цільова. Якщо не розумієте, чи такий лист підроблений, чи ні, – звертайтеся у поліцію", – розповів начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

Що відомо

  • Кошти на благодійність або плата за житло: як на Тернопільщині шахраї крадуть гроші
На початок