ООН: В Україні загинули 2 072 цивільних після повномасштабного вторгнення РФ

ООН: В Україні загинули 2 072 цивільних після повномасштабного вторгнення РФ

ООН: В Україні загинули 2 072 цивільних після повномасштабного вторгнення РФ
. Цивільний мешканець пересувається велосипедом на Чернігівщині після звільнення регіону від російських військ, фото: Metin Aktas / Anadolu Agency via Getty Images

Від початку вторгнення Росії на територію України загинули понад 2 072 мирних жителі, повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Реальні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бої, відбувається з затримкою.

За даними ООН, загинули 2 072 цивільних, з них 537 чоловіків, 327 жінок, 38 дівчаток і 60 хлопчиків, а також 71 дитина і 1 039 дорослих, стать яких ще не вдалося встановити.

Крім того, 2 818 отримали поранення. З них 327 чоловіків, 253 жінки, 56 дівчаток і 61 хлопчик, а також 155 дітей і 1 966 дорослих, стать яких не встановлена.

Серед них:

  • 653 людини загинули і 1 059 отримали поранення на території Донецької та Луганської областей, яка контролюється урядом
  • 79 загиблих і 312 поранених – на території, окупованій незаконними збройними формуванням "ДНР" і "ЛНР"
  • 1 340 загиблих та 1 447 поранених в інших регіонах – "у місцях, які перебували під контролем Уряду на момент, коли сталися жертви"

Водночас УВКПЛ ООН вважає, що реальні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бої, відбувається з затримкою.

"Збільшення цифр у цьому зведенні порівняно з цифрами у попередньому (станом на опівночі місцевого часу 14 квітня 2022 року) відбулось не лише за рахунок нових випадків, що мали місце з 15 до 17 квітня; протягом дня УВКПЛ ООН також верифікувало кілька випадків, що мали місце у попередні дні", – зазначають в ООН.

Що відомо

  • Більше 563 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Згідно з офіційними даними ювенальних прокурорів, при цьому 202 дитини загинуло та більше 361 поранено.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 54. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок