Стартап Reface запустив додаток для створення мемів про Україну

Стартап Reface запустив додаток для створення мемів про Україну

Стартап Reface запустив додаток для створення мемів про Україну
.

Українська компанія Reface створила додаток "Мемомет", де користувачі з усього світу можуть безплатно створювати українські меми та колажі. Про це стартап повідомив у своєму Instagram.

"Гумор – частина українського культурного коду, який ми пишемо просто зараз. Напевно, це перша війна у світі з такою кількістю мемів і цілющих жартів", – каже Дмитро Швець, СЕО Reface.

Reface відомий своєю технологією розпізнавання облич за допомогою штучного інтелекту. Під час війни стартап вирішив використати цю технологію для створення мемів.

У додатку можна створити авторську картинку або використати один із шаблонів, які постійно оновлюються. Також можна вирізати об’єкт, людину чи голову із будь-якого зображення. Далі вирізане зображення можна вставити на один з запропонованих фонів та доповнити текстом.

"Сьогодні наше "актуальне" — це жарти про джавеліни та Чорнобаївку, чмоню, Марченко, цитати Зеленського, руський корабель, Кім, Арестович, та "я вам сейчас покажу, откуда готовилось нападение". Ще до війни ми почали створювати окремі інструменти для генерації мемів, тож тепер адаптували дещо з того та швидко зібрали в продукт, аби підняти бойовий дух українців", – додав Швець.

Серед стандартних об’єктів у застосунку будуть як українські персонажі (Зеленський, Арестович, Кім), так і ворожі (Путін, Лавров, Шойгу). Також можна знайти легендарні атрибути війни з Росією: джавеліни, трактори, які тягнуть російський танк? та корабель окупантів, який має йти в усім відомому напрямку. Окрім цього, у додатку є фони для мемів: дорожні знаки, довгий стіл Путіна, автобусна зупинка у Чорнобаївці.

CPO Reface Іван Алцибєєв додає: "Наша продуктова візія – давати можливість звичайним людям, які не працюють у графічних редакторах і не мають спеціальних навичок, створювати актуальний контент у смартфоні за кілька хвилин".

Додаток можна безплатно завантажити в AppStore або Google Play.

Наприкінці березня команда проєкту запустила стрім-марафон #StreamersWithUkraine, мета якого — зібрати мільйон доларів на підтримку українців, які постраждали від ​​війни.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок