3-річний харків'янин отримав травми внаслідок ракетного удару по Львову

3-річний харків'янин отримав травми внаслідок ракетного удару по Львову

3-річний харків'янин отримав травми внаслідок ракетного удару по Львову
. Фото з лікарні

Внаслідок ранкового ракетного удару по Львову 7 людей загинули. Ще 11 — отримали травми. Серед них — 3-річний Мирон, який разом з мамою евакуювався з Харкова до Львова, аби бути в безпеці. Про стан хлопчика розповіла ортопед-травматолог Галина Гачкевич.

Мама хлопчика Ангеліна розповідає, у перший день війни разом з сином переїхала з Харкова у передмістя. Через три тижні вирішили евакуюватись до Львова. Ангеліна була впевнена, що на Заході України Мирон буде у безпеці. Проте вранці, 18 квітня, у Львові пролунали чотири вибухи. У цей час жінка з дитиною перебувала у будівлі, що розташована поблизу місця, куди влучила ракета.

"Все сталося за секунду. Був потужний вибух, розбилося вікно. Ми відразу побігли в укриття, я не думала, що така рана. Він кричить: "Пальчик!". Дивлюсь, що кров. Обробила все і викликала швидку. Йому відсікло пів пальчика склом. Ніхто навіть не думав, що може таке статися у Львові. Поїхали через всю країну і тут таке", — каже Ангеліна.

Фото з лікарні
Фото з лікарні. Фото з лікарні

Хлопчика доправили до лікарні. Ортопед-травматолог Галина Гачкевич каже, уламок скла на великій швидкості зрізав частину пальця.

"В хлопчика є часткова травматична ампутація нігтьової фаланги третього пальчика. В майбутньому будемо старатися через шкірну пластику сформувати частину пальця, якої зараз немає. Але це в перспективі. Поки що будемо доглядати за раною. Він буде мати серію хірургічних втручань, метою яких буде формування відсутньої частини пальчика", — каже лікарка.

Під час ракетного удару по Львову 11 людей отримали травми. Їх доправили до львівської лікарні. За словами лікаря-нейрохірурга Андрія Токарського, середній вік пацієнтів 35-45 років.

Що відомо

  • Вранці, 18 квітня, у Львові пролунало кілька вибухів. Повітряну тривогу у місті оголосили о 07:44. Близько 08:30 у Львові пролунали вибухи..
  • Відбулося чотири ракетних удари по Львову. Три – по об‘єктах військової інфраструктури. Один – по шиномонтажу. Усі об'єкти зазнали суттєвих ушкоджень.
  • Попередні дані вказують, що ракети запустили з літаків зі сторони Каспійського напрямку – повідомив начальник ОВА Максим Козицький.
  • Внаслідок ракетних ударів 7 людей загинули, 11 — отримали травми. Серед них одна дитина. Троє травмованих у важкому стані.

Читайте нас в Instagram: головні новини регіону

На початок