Дериземля та Хрустицький прокоментували звинувачення у втечі з Чернігова

Дериземля та Хрустицький прокоментували звинувачення у втечі з Чернігова

Дериземля та Хрустицький прокоментували звинувачення у втечі з Чернігова
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Керівників комунального підприємства "Муніципальна варта" та управління спорту Чернігівської міської ради замінили. Про це написав міський голова Владислав Атрошенко на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці, 12 квітня. Також Владислав Атрошенко в інтерв'ю Суспільному сказав, що важко переніс той факт, що деякі депутати з фракції “Рідний дім” та керівники комунальних підприємств і управлінь покинули місто під час бойових дій.

Колишній керівник “Мунварти” Віталій Хрустицький розповів Суспільному, що з першого дня війни був у Чернігові, а заяву про звільнення написав за власним бажанням, тому що порушив наказ.

“Я з першого дня був тут. Нас було всього сім осіб. Я ходив зі своєю зброєю, хлопці отримали її, багато чим займалися і всі про це знають. Тоді моя дружина попросила вивезти свою маму. Це було за два дні до того, як підірвали міст (автомобільний міст у Чернігові підірвали російські війська в ніч на 23 березня, — ред.) Я цих людей вивіз, однак назад вже не зміг повернутися. Як тільки з’явилася така можливість, я одразу повернувся і був вже на місці. Нікуди не виїжджав. На дзвінки я не відповідав тільки тоді, коли не було зв’язку. Я взагалі не хочу це все обговорювати...Однак хочу сказати одне — я порушив наказ. І за це я добровільно вийшов зі всього. Я добровільно сказав, що не хочу більше працювати ні в Муніципальній варті, ні взагалі. Це була моя позиція. Я написав заяви і там і там (йдеться, про складання мандату депутата фракції “Рідний дім” та зняття з посади керівника “Мунварти”, — ред.). Я сам прийшов і написав ці заяви. Це вся правда про мене”.

Біатлоніст та колишній начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту в Чернігівській міській раді Андрій Дериземля сказав, що заяву на звільнення написав також за власним бажанням.

В інтерв’ю хsport.ua, 16 квітня, Андрій Дериземля сказав, що виїхав з міста, щоб вивезти сім'ю, через проблеми зі здоров'ям дружини, а коли відновилося сполучення, повернувся в Чернігів.

“Ми жили в підвалі, де було 43 людини, з них 17 дітей. Дуже складні умови. Потім у моєї дружини трапилися проблеми зі здоров'ям, мені потрібно було їх вивезти. Як тільки я вивіз родину, відразу було бажання повернутися додому, проте через стан здоров'я дружини і дитини, я не міг цього зробити. Як тільки я зміг, я почав повертатися до Києва, паралельно закупили медикаменти, але дороги на Чернігів не було, повернутися було неможливо. Як тільки відновилося дорожнє сполучення, на другий день я разом з гуманітарним вантажем повернувся в Чернігів”.

Андрій Дериземля сказав, що наразі перебуває у Чернігові.

“Нікуди я не тікав. І зараз ті, хто бере на себе відповідальність, заявляючи про боягузів, дезертирів і зрадників – ніхто не знає обставин іншої людини. Якщо з Чернігова виїхало 200 тисяч жителів, то вони всі зрадники? Я не біг від військкомату, був постійно на зв'язку. За цей період я і мої друзі зробили великий внесок в допомогу, про що багато людей знає, але я цим не хвалюся. Я не виставляв жодної фотографії. Вчора приїхало 5 тонн гуманітарного вантажу, особисто розвантажуємо, передаємо все від бронежилетів до медикаментів і продуктів харчування.

"Тим людям, які звинувачують, я говорю: "Не суди і судимий не будеш". Нехай кожен відповідає за свої вчинки. Мені боятися і соромитися нічого. На жаль, політика включилася, деякі депутати бачать сенс в тому, щоб на цій хвилі зробити якісь вчинки. Зараз я в Чернігові, не збираюся нікуди їхати. Якщо я буду бачити, що потрібен місту, потрібен біатлону, я буду працювати. А далі життя покаже”.

Владислав Атрошенко розповів ще і про звільнення керівника управління культури та туризму. Олександр Шевчук відповів Суспільному, що зараз нічого коментувати, в країні є набагато важливіші теми.

Читайте також:

Це був удар, я важко це переносив: Атрошенко про підлеглих, які покинули Чернігів

На початок