У Бородянці встановили перші модульні будинки для рятувальників та волонтерів

У Бородянці встановили перші модульні будинки для рятувальників та волонтерів

У Бородянці встановили перші модульні будинки для рятувальників та волонтерів
. Андрій Єрмак

У селищі міського типу Бородянка, що у Київської області, встановили модульні будинки для рятувальників та волонтерів, які розбирають завали після звільнення регіону від російських військ.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"У Бородянці встановлені перші модульні будинки для проживання співробітників ДСНС та волонтерів, які розбирають завали після вигнання з міста російських окупантів. Мій заступник Кирило Тимошенко поїхав до міста" — зазначив він.

За словами Єрмака, початково ці будинки надали Сполучені Штати Америки для Закарпатської області.

"Раніше 18 таких конструкцій були надані Закарпатській ОВА колишнім губернатором штату Нью-Йорк Джорджем Патакі під час його візиту, але на прохання Офісу президента 15 будинків опинилися на Київщині, яка постраждала внаслідок російської агресії", — пояснив посадовець.

Єрмак додав, що поруч також встановили точку для харчування.

Що відомо

  • Голова Київської ОВА Олександр Павлюк назвав найбільш заміновані райони Київщини та коли можна до них повертатися. Найбільша мінна загроза є у Бучанському та південно-західній частині Іванківського району – умови для проживання там обіцяють створити до кінця травня.
  • У Київській області запустили волонтерський проєкт "добровольчі будівельні батальйони". Добровольці допомагають підрозділам ДСНС у пошукових роботах, розбору завалів на місцях та поступово розпочинати відбудову зруйнованих військами Росії районів.
  • На Київщині в Ірпені за добу прибрали 16,4 км вулиць.
  • У Києві та області триває розмінування територій і доріг, мешканці столиці ще довго будуть чути вибухи. Про це розповів очільник Київської ОВА Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону.
  • На Київщині продовжують відновлювати перехід із твердим покриттям через річку Ірпінь біля села Демидів. Також розпочались підготовчі роботи по влаштуванню переправи через річку Таль та дороги з твердим покриттям в селі Рудня-Тальська.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 52. Текстовий онлайн

Таких страждань не було з часів Другої світової: Кислиця звинуватив РФ у геноциді українців

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок