На Львівщині проживає близько пів мільйона вимушених переселенців – начальник ОВА

На Львівщині проживає близько пів мільйона вимушених переселенців – начальник ОВА

На Львівщині проживає близько пів мільйона вимушених переселенців – начальник ОВА
. Ілюстрація/Фото: REUTERS

Від початку війни на Львівщину переїхали майже пів мільйона людей з інших регіонів України. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, лише за попередню добу, 9 квітня, в області прийняли і розселили понад 2 тисячі вимушено переміщених осіб. Від початку повномасштабного вторгнення Росії — 300 тисяч. За оцінками Львівської ОВА, разом із тими людьми, які тимчасово проживають у родичів та знайомих, число переселенців в області сягає майже 500 тисяч людей.

"Львівщина розміщує людей по об’єктах соціальної інфраструктури: школи, садочки, гуртожитки тощо. В області напрацьовують також план будівництва тимчасового житла для ВПО. Це може бути новозбудована будівля, на яку потрібно більше часу, щоб підвести усі комунікації, а може бути незавершений об’єкт, який потребує менше капіталовкладень, який легко трансформувати під житло і в який швидше можна буде заселитися", — каже заступник начальника Львівської ОВА Віталій Загайний.

Невдовзі Львівщина забезпечить помешканнями для довготривалого проживання понад 1500 внутрішньо переміщених осіб, каже Максим Козицький. Для цього в області відремонтують об'єкти, які є в комунальній та державній власності.

"Уже погодили фінансування перших 13 об’єктів на загальну суму 47 мільйонів гривень з обласного бюджету. Протягом найближчих місяців поселимо 1591 людину", — каже начальник Львівської ОВА.

Також для переселенців викуплятимуть квартири в будинках, які перебувають на завершальній стадії будівництва, зводитимуть нове житло та модульні будинки.

Читайте також: До Львова прибув потяг із евакуйованими з Краматорська: поранених госпіталізують

Читайте нас в Instagram: головні новини регіону

На початок