Волинські добровольчі формування контролюватимуть пожежну безпеку в громадах

Волинські добровольчі формування контролюватимуть пожежну безпеку в громадах

Волинські добровольчі формування контролюватимуть пожежну безпеку в громадах
. Фото: ГУ ДСНС Волині

Добровольчі формування територіальної оборони наглядатимуть за пожежною ситуацією в громадах. Таке рішення ухвалили члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомили в обласній військовій адміністрації.

Зокрема добровольці будуть наглядати за сільськогосподарськими угіддями та природними екосистемами. В разі виявлення вогню – кликатимуть лісівників та рятувальників.

"За можливості самостійно будуть вживати заходів щодо гасіння до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів", – йдеться в повідомленні.

Також комісія ТЕБ та НСТЕБ та НС – комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Це постійний орган, який забезпечує координацію діяльності місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування пов’язаної із забезпеченням техногенно-екологічної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій. доручила органам влади у громадах ліквідувати стихійні сміттєзвалища, зокрема тих, що розташовані у лісових масивах, лісосмугах, на сільськогосподарських угіддях, торфовищах і прилеглих до них територіях. Крім того, місцева влада має організувати рейди і патрулювання найбільш пожежонебезпечних ділянок.

Щоб запобігти пожежам в екосистемах в адміністрації також прийняли рішення про заборону розводити багаття у лісових масивах і рекреаційних зонах, крім спеціально облаштованих для цього зон.

Що відомо

  • 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.
  • Так, у статті 113 "Диверсія" до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
На початок