Експрес-тести визначили ще 10 ймовірних випадків коронавірусу у Франківську

Експрес-тести визначили ще 10 ймовірних випадків коронавірусу у Франківську

Експрес-тести визначили ще 10 ймовірних випадків коронавірусу у Франківську
.

В Івано-Франківську продовжують тестувати людей, які потрапляють у лікарні з пневмонією. За останню добу за допомогою експрес-тестів вдалося підтвердити 10 ймовірних захворювань на коронавірус. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Так, у міській клінічній лікарні № 1 на Матейки позитивний результат підтвердили у чотирьох пацієнтів, ще шість – у центральній міській клінічній лікарні. Проте остаточно підтвердити ці діагнози мають лабораторно.

"Позитивні результати ми передали на дослідження. Тільки за вчорашню добу в центральну міську клінічну лікарню поступила 21 людина із пневмонією. Загалом зараз 63 випадки у ЦМКЛ та 22 в лікарні на Матейки. Ще 20 хворих діток у дитячій лікарні. Щодня ми тестуємо хворих групи ризику, проте тести не дають результат на перший чи другий день. Мають бути симптоми. Тому остаточно підтвердити діагноз можна тільки лабораторно", - сказав Руслан Марцінків.

Міський голова вважає, що перша хвиля захворювання на коронавірус у місті вже відбулася. Зараз чекатимуть на другу хвилю, коли кількість хворих збільшуватиметься десятками і допомогу надаватимуть усі медзаклади. Руслан Марцінків також зазначив, що у нас немає проблем із похованням людей.

"Те, що вчора була із похованням на Тернопільщині, не піддається логіці. В селі не було кому викопати яму. Це робив зять, сільський голова та міський голова Монастириської ради. Хочу просити, щоб ми залишались людьми. Це наші брати і сестри, які постраждали від трагедії. Страшно, коли всі відмовляються допомогти", - додав Руслан Марцінків.

Зараз в обласній інфекційній лікарні перебуває 84 пацієнти з підозрою на коронавірус. З них - 33 франківці та чотири жителі приміських сіл.

До слова, 26-го березня на Прикарпатті підтвердили третю смерть від коронавірусної інфекції.

На початок